I Premis de Turisme Responsable de Catalunya

Creuers pel Mediterrani, viatges d’esquí i d’aventura, caps de setmana a cases rurals, excursions a peu, vacances a la platja … totes aquestes formes de turisme i moltes d’altres poden ser més responsables.

La responsabilitat s’exerceix quan es gestionen les activitats turístiques per reduir els seus impactes negatius i augmentar els seus beneficis, no només per a l’empresa, sinó també per a la comunitat local, el medi ambient i els turistes. I és precisament aquest esforç per diferenciar una destinació que els I Premis de Turisme Responsable de Catalunya busquen reconèixer i distingir; un millor turisme és possible.

Amb l’objectiu d’incentivar i donar a conèixer les bones pràctiques de la indústria turística catalana, s’organitza aquest premi on es guardonaran les empreses o administracions en les vuit categories següents:

1. Millor allotjament petit: Atorgat a un hotel, alberg, càmping, etc. de capacitat inferior a 24 llits que demostra el que pot aconseguir un petit negoci quan exerceix les seves responsabilitats vers el medi ambient i la comunitat local.

2. Millor allotjament gran: Atorgat a un allotjament amb capacitat igual o superior a 24 llits, que demostra l’impacte positiu que un negoci pot tenir en la destinació quan exerceix les seves responsabilitats vers el medi ambient i la comunitat local.

3. Millor contribució a l’economia local: Atorgat a una organització turística que actua en benefici del desenvolupament de l’economia local i la millora del benestar de la seva població.

4. Millor proveïdor de turisme accessible i inclusiu: Atorgat a una organització que realitza esforços excepcionals per garantir una experiència accessible per a tothom, independentment de la discapacitat o l’origen social.

5. Millor proveïdor d’excursions responsables: Atorgat a un proveïdor d’excursió que educa i inspira als viatgers a través de l’enfocament responsable dels seus productes, coneix els problemes dels llocs visitats i transmet com ser un viatger responsable.

6. Millor gestió del patrimoni cultural a través del turisme: Atorgat a una destinació turística, un lloc patrimoni de la humanitat, un grup, una iniciativa o una atracció que empra el turisme per protegir eficaçment i promoure el patrimoni cultural.

7. Millor gestió del patrimoni natural i la protecció del medi ambient a través del turisme: Atorgat a una organització, una iniciativa o una àrea natural que empra el turisme en benefici de la vida silvestre i / o conservació de l’hàbitat (marí, de muntanya, etc.).

8. Millor iniciativa en turisme responsable: Atorgat a una organització de recent creació o iniciativa que aplica un enfocament innovador a l’empresa de viatges i el turisme i conseqüentment també realitza una contribució positiva a la vida, el patrimoni cultural local i / o el medi ambient.

Com es nomina?

Confiem en el criteri dels viatgers i la indústria per nominar aquelles empreses catalanes que presenten bones pràctiques en les temàtiques dels premis. Les nominacions estan obertes a qualsevol persona que desitgi participar-hi.

Per a nominar cal enviar un e-mail a rtd7awards@gmail.com amb la informació següent:

· Nom de la companyia
· Contacte de la companyia (e-mail, telèfon i nom de la persona de contacte)
· Persona que nomina
· Contacte de la persona que nomina
· Categoria
· El motiu de la nominació

No s’acceptaran nominacions amb dades incompletes. Les nominacions es tancaran el 15 de juny de 2013.