Com queden els serveis d’allotjament

Bon dia,

Ahir a la nit es va publicar el RD 463/2020 que declara l’estat d’alarma a Espanya. Els establiments d’allotjament no s’han inclòs al llistat d’activitats a tancar. També vam destacar els principals punts que vam troba a faltar com establir mesures pal·liatives. Esperem que surtin aquest propera setmana.

Els hotels són, a més de serveis turístics, serveis públics, i podem donar servei a les persones que aquests dies han de continuar movent-se.

La dinàmica dels hotels a Lleida ha estat desigual, però s’acabat per tots igual, a zero, o quasi.

Aquest cap de setmana hem parlat amb el Departament de Treball i sembla que admetrà els ERO, tot i que no surti al decret, com a causa de força major, per evidències clares. En tot cas si no seria el procediment habitual, per disminució de la producció.

Amb tot cas, als que us ha dràsticament baixat la producció, us recomanem tancar l’establiment, i fer un expedient de regulació d’ocupació, com més aviat millor. I us ho diem perquè les nostres estimacions són que aquesta situació s’allargarà, i com més espereu més perdreu. Us podem ajudar, des del nostre departament Laboral.

Els que esteu prop de les vies de comunicació més importants, a Lleida ciutat i per zones hauríem de deixar alguns establiments oberts, per oferir servei. En el cas que tots vulguem tancar, ens hauríem de coordinar perquè durant els dies de confinament per zones tinguéssim algun hotel de servei.

Hem fet gestions al Departament de Sanitat per oferir les nostres instal·lacions, estem a l’espera de saber les condicions. Ens han demanat si mestres poguéssim fer una estimació de les places que podrien disposar. De moment no és necessari, però no sabem com evolucionarà la infecció. Si estimeu que podria ser interessant, sense compromís, i a l’espera de saber les condicions, feu-nos saber el vostre interès per fer una estimació de les places i la ubicació.

Recordar que en cas de necessitat i en la situació actual d’Alarma, les autoritats ens poden obligar a posar en disposició les nostres instal·lacions.

També indicar que aquests dies aprofitant l’avinentesa es mouen per les xarxes certs correus que demanen la vostra opinió respecte a qualsevol tema (generalment lligat amb l’emergència), us recomanem que no deixeu les vostres dades, especialment correu electrònic. Suposem amb alguna excepció, sols pretenen recollir correus.

-Procurem tenir la web horecalleida.es actualitzada, amb la informació contrastada, i anem enviant correus per mantenir-vos al corrent de la situació d’excepcionalitat. Si necessiteu més informació, feu-nos-ho saber.

Notícia relacionada

Estat d’Alarma decretat pel Govern d’Espanya: Suspensió de totes les activitats recreatives musicals i d’oci nocturn, d’hostaleria i restauració. Limitació a la llibertat de circulació