HOSTALERS PEL ZERØ MALBARATAMENT: Campanya de conscienciació contra el malbaratament alimentari

HOSTALERIA DE LLEIDA ha presentat  la campanya Hostalers pel Zer0 Malbaratament, que pretén contribuir a diagnosticar les causes específiques del malbaratament alimentari en el sector de l’hostaleria, alhora que donar suport als seus associats per reduir els aliments aprofitables que s’acaben llençant. Aquesta acció està enfocada cap a la nova concepció d’empresa que treballa en consonància amb les Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La presentació ha estat a càrrec del President d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, juntament amb Ricard Vizcarra, responsable de l’empresa especialitzada en Qualitat y Medi Ambient Ecostudi. Hostalers pel Zer0 Malbaratament es posarà en marxa a mitjans de gener de 2020.

L’objectiu principal és la creació d’una xarxa d’establiments hostalers – restaurants, càmpings, hotels, bars, càterings – amb un denominador comú: la lluita contra el malbaratament alimentari a la província de Lleida.

Els principals eixos d’actuació són:

  1. En una 1era fase es visitaran aproximadament 500 establiments de tota la província de Lleida per convidar-los a participar. Així mateix rebran informació sobre el malbaratament i l’ambientalització de les seves cartes. Posteriorment, rebran un informe de diagnosi que serà lliurat confidencialment a cada establiment.
  2. Disseny i edició d’un segell identificatiu: Malbaratament alimentari ZERO.
  3. Creació d’una guia digital contra el malbaratament a l’hostaleria
  4. Informe específic per a cada establiment participant.
  5. Lliurament de caixes de cartró (foodboxes) a repartir entre els establiments participants amb l’objectiu que els seus clients s’emportin a casa les restes alimentàries dels seus àpats
  6. Sessions formatives sobre el malbaratament alimentari adreçades a tots els associats d’Hostaleria de Lleida.

A Catalunya es malbaraten 242.471 tones d’aliments aprofitables cada any, el 42% dels quals es produeix en l’àmbit del sector serveis. L’Agència de Residus de Catalunya estima que a més de la factura ambiental que suposa, se’n deriva un impacte econòmic de 841 milions d’euros anuals, i també es calcula que amb aquests aliments es podrien alimentar 500.000 persones durant el mateix període.

Document Relacionat
Guia els ODS en el sector de l’hostaleria