Hostaleria de Lleida fa una ponència al Congrés d’Acústica de Catalunya

Javier Portolés García, advocat del Departament Jurídic d’Hostaleria de Lleida, va intervenir realitzant una ponència el passat 25/04/2018 al Segon Congrés d’Acústica de Catalunya, conegut com “ACUSTI.CAT”, i que en aquesta edició es va celebrar a Terrassa.

El Congrés d’Acústica de Catalunya és l’esdeveniment de referencia del sector de l’acústica a Catalunya, és multi-temàtic i multisectorial, invita a la reflexió i al debat i està orientat a les solucions, ja siguin tecnològiques, intangibles o socials.

Un dels temes més importants que es va tractar en aquesta segona edició del Congrés Català d’Acústica va ser la gestió del soroll a les terrasses a la via pública. Per aquest motiu, l’organització del Congrés Català d’Acústica va convidar a HOSTALERIA DE LLEIDA, com associació empresarial pionera a tota Espanya, per haver ideat i portat a la pràctica la campanya “AL CARRER SISPLAU GENS DE SARAU”, en col·laboració amb l’AJUNTAMENT DE LLEIDA.

 

S’ha de recordar que el fet diferencial de la campanya “AL CARRER SISPLAU GENS DE SARAU”, respecte d’altres que es poden fer a la resta de l’estat, és que és una iniciativa que estant portant a terme els propis hostalers associats a HOSTALERIA DE LLEIDA per promoure un oci responsable i de qualitat en l’ús de les terrasses dels establiments durant les nits d’estiu a la ciutat de Lleida, amb un servei de mediació per als casos de conflicte amb els veïns. El missatge principal que es vol donar amb “AL CARRER SISPLAU GENS DE SARAU” és conciliar l’oci i el descans veïnal. En el marc d’aquesta campanya existeix una Comissió de Seguiment de Conflictes, formada per representants d’HOSTALERIA DE LLEIDA i de l’AJUNTAMENT DE LLEIDA, que té com a funció principal la mediació entre hostalers i veïns.

A més de Javier Portolés, en representació d’HOSTALERIA DE LLEIDA, també va intervenir Andreu Alay de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallés, José Antonio Martínez de l’Ajuntament de Dènia i Inés Aragüez de l’empresa I+Db Acoustic Soluciones Urbanas, que van explicar les seves experiències en la gestió del soroll a les terrasses a la via pública.