Reflexió a l’entorn de les terrasses de Lleida

Aquest estiu ha començat amb altes temperatures, el que ha provocat tensions amb la regulació administrativa de les terrasses. Josep Castellarnau, president de la Federació d’Hostaleria de Lleida ha fet una carta contestant a un grup de veïns.  Ha fet una sèrie de reflexions a l’entorn del servei de les terrasses.

“Les terrasses de Lleida

Lleida és una ciutat petita, més aviat tranquil·la i sense massa estridències, on els seus ciutadans, en una majoria, crec que se senten molt a gust per l’excel·lent qualitat de vida que tenim.

Les terrasses s’han estès per tota la ciutat, i per arreu, com a conseqüència de la prohibició de fumar als nostres locals que va imposar la “Llei Antitabac”. Molts establiments s’han vist obligats a instal·lar la terrassa per no perdre als seus clients. Sens dubte el nostre servei, l’hostaleria i les terrasses, són un servei públic, al servei dels ciutadans i que, especialment en l’època estival, estan molt sol·licitades.

La base del nostre negoci és que el client estigui a gust al nostre establiment. Això no vol dir que el client pugui fer el que vulgui. Un altra de les bases importants del nostre negoci, és no tenir problemes.

Lògicament, molestar als veïns és un problema que no desitja cap hostaler.

A nosaltres no ens agrada viure en un entorn on tot vagi a base de prohibicions. Ens agradaria optar per treballar la responsabilitat del client o usuari.

El principal problema que tenim a les terrasses a l’estiu, és que una conversa a un nivell normal, per la nit es pot convertir en una molèstia. La persona que l’origina, en moltes ocasions, no es conscient de la molèstia.

Un altre problema que tenim és la tolerància. És un valor que va a la baixa, i tothom exigeix el màxim nivell de tolerància als altres, però ell practica el mínim.

Per a què els nostres clients puguin gaudir de les terrasses, pensem que haurem d’acostumar-los nos a fer-ho respectuosament. Si així no ho aconseguim, sempre hi cap la col·laboració amb l’Administració.

Per posar en relleu aquest fet, hem endegat juntament amb l’Ajuntament de Lleida la Campanya, “ Al carrer , si us plau, gens de sarau “ .

Tenim un programa que s’anomena nits Q, nits de qualitat, en el qual la majoria de locals hi estant implicats i es treballen, entre d’altres aspectes, les possibles molèsties als veïns. Aquest programa està promogut per la Generalitat i per l’Ajuntament de Lleida.

També tenim una comissió de resolució de conflictes, conjuntament amb l’Ajuntament, en la qual quan sorgeix un problema, s’intenta gestionar, i en el cas que no es pugui solucionar, s’actua per la via coercitiva.

Amb això sols volem dir que si ens preocupa el nostre negoci, i molt. Per això ens preocupa les molèsties que puguem originar a tercers, i estem treballant per intentar eliminar-les.

Podem trobar entre tots l’equilibri de ciutat on tots puguem treballar, descansar i divertir-nos? Nosaltres ho estem intentant.

Segurament treballar valors com la responsabilitat i la tolerància a nivell social és el camí més llarg, però si ho aconseguim, no serà el millor per a tots?

Josep Castellarnau Masa
President
Federació Hostaleria de Lleida”

 

Notícia Relacionada
Les Terrasses de Lleida – La Carta del Dia