Hostaleria de Lleida considera dramàtics els deu dies més de tancament del sector i la seva posterior lenta desescalada

L’hostaleria lleidatana no deixa de treballar per estar preparada el dia que puguin els establiments tornar a pujar la persiana. A dia d’avui la situació de tancament és desesperant; producte d’un llarg camí ple de contrasentits, infortunis i desencerts per part de les  diferents administracions que estan minant els escassos ànims dels hostalers per continuar endavant.

Aquesta setmana hem pogut veure quins són els plans d’ajut de França, Alemanya i Anglaterra. I a Catalunya, el que ens pensem que és el millor país del món, s’anuncien uns ajuts que has de córrer i malbaratar el teu temps per quedar-te sense uns ridículs 2.000€;  que malgrat tot, poden ser vitals per la continuïtat del negoci hostaler.

Estem al límit. El que ens provoca més estupor és veure com a Madrid es reconeix l’evolució sanitària i no s’analitza a fons els detalls detonants d’aquest situació. Madrid millora més que Catalunya. A Madrid mantenen l’hostaleria oberta amb els interiors al 50% i, sense haver tancat ni un sol dia, les xifres continuen a la baixa. És molt demanar que les decisions es centrin en que s’està fent bé a Madrid i altres indrets,  enlloc de centrar-les en mantenir-nos tancats?

Tota aquesta situació l’estem patint sense rebre més informació ni anunciar-nos cap més ajut. Ens estem coordinant amb els companys del sector hostaler de la resta de Catalunya per realitzar una acció reivindicativa dimarts vinent a Barcelona i dimecres amb la vostra presència a Lleida. Us anirem mantenint informats.

Volem transmetre molts ànims a tothom, els necessitem més que mai. Aprofitem per enviar una encaixada als professionals dels centres d’estètica que tornen a obrir les seves portes.