Hisenda examinarà els Ordinadors de pimes en la lluita contra el frau

El Pla de Control Tributari de 2014 va a canviar algunes prioritats del Ministeri d’Hisenda. A partir d’ ara , la labor de la Inspecció donarà protagonisme a la vigilància de les mitjanes empreses , especialment en la Inspecció dels seus sistemes Informàtics a la recerca d’una doble comptabilitat. Aquest pla serà presentat als propers dies i les fonts consultades assenyalen que els sectors que poden rebre una especial atenció seran els d’ hostaleria i construcció.

El director de l’Agència Tributària ( AEAT ) , Santiago Menéndez , ha manifestat que les grans empreses ja estan prou controlades.

És en les Empreses Mitjanes on sí que poden detectar frau en la seva informació de despeses i en la seva comptabilitat .

Els inspectors d’Hisenda de l’ Estat consideren que és un pla que està ben dissenyat perquè consolida la lluita contra l’economia submergida i el frau de les pimes , al Temps que tampoc descuida el frau fiscal internacional, però subratllen, que serà ineficaç sense mes mitjans per L’Agència Tributària ( AEAT ) .

Assenyalen que , malgrat ser un pla continuista , no renuncia a controlar àrees de recent proliferació i difícil fiscalització com son les empreses que operen a través d’Internet, o realitzar el seguiment de la recentment desenvolupada imposició mediambiental .
Així mateix, creuen que encerta en l’ús de les noves tecnologies per aplicar Tècniques d’Auditoria Informàtica a les Inspeccions, així com en Potenciar les tasques de recerca i obtenció de informació sobre les merament comprova tòries .

No obstant això , es demana a l’Executiu que doti l’AEAT de mitjans necessaris per aplicar-la, ja que aquestes noves actuacions d’auditoria i de control informàtic generen un ingent Treball Humà d’anàlisi posterior, de lluita contra la ingenieria fiscal complexa, i sense el personal suficients i especialitzat no tindria resultats.