Estalviar un 15% en la factura de la llum pot tenir el mateix efecte que vendre 6500 cafès

L’Energia cada vegada més és un cost que qualsevol negoci té que tenir molt en compte a l’hora de calcular els preus als que està venent els seus productes. Heu parat pensar el que pot representar per qualsevol dels vostres negocis, el fet de tenir una bona gestió energètica?.

Hem de tenir en compte dos conceptes:

1. El primer és tenir una bona gestió del consum, buscant mitjans per tal de reduir-lo.  Com per exemple, tenir temporitzadors per tal d’automatitzar aparells elèctrics, nou concepte d’iluminació amb consum més baix, adquirir maquinària amb un index d’eficiència energètica alt, energies alternatives, etc….

2. El segon és gestionar els preus de l’energia considerant el proveïdor energètic com un proveïdor més.

Anem a fer un exemple d’aquest segon cas:

Si partim de la base que un establiment estandar d’hostaleria te com a cost de electricitat anual d’uns 10.000€ i que si gestionem bé la factura energética podem treure rebaixes que van des de’l 15%  fins a un 40% del que estem pagant actualment. Si agafem un estalvi mitjà que podríem dir un 25%, això vol dir que estalviariem 2500€ anual.

Que vol dir per un establiment d’hostaleria estalviar 2500€ anuals?

Per començar hem de tenir clar que aquest diners van directament al benefici de l’any i per tant és important saber quant tenim que vendre per poder generar aquest benefici. En un restaurant  el seu benefici sobre les vendes estaria sobre el 35%,  per tant per guanyar 2500€  hem de vendre 7142’85€.

I això en cafès que representa?

Doncs és ben senzill. Si el cafè el venem a 1’10€ vol dir que hem de vendre 6493 cafès en un any. Si a més som un establiment que obrim els 365 dies de l’any hauríem de vendre cada dia 17 cafes més  per poder tenir aquest benefici.

Desde la Federació hem posat en marxa un servei per que qualsevol de vosatres pugueu fer un estudi per saber quin percentatge us podeu estalviar de la factura elèctrica. Aquest servei és gratuït i se us farà un seguiment mensual o anual en funció del vostre consum elèctric.

També et recordem que si ademés utilitzes gas propà, tenim tancat un acord amb Repsol Gas amb el que també et pots estalviar molts diners si ho tramites a través de la Federació.

Truca al 973 24 88 58  o envia un correu federacio@hostaler.org per sol.licitar-lo.