La festa de la carn de caça a Sort – La Gran Festa Gastronòmica dels Banuts

La festa dels Banuts és una gran festa gastronòmica i tècnica sobre la carn de caça major que tindrà lloc a Sort aquest diumenge 14 i dilluns 15 de gener. Estarà estructurat en dos grans blocs:

D’ una banda la part lúdica i festiva que tindrà lloc a l’avinguda Comtes del Pallars i que girarà al voltant d’un dinar popular a base de carn de caça que organitza l’Associació Gastronòmica La Xicoia. Durant el dinar es podrà gaudir d’actuacions musicals de grups pallaresos i de la xaranga Xafarrostolls amb qui es farà la Rua dels Banuts.

D’altra banda, la part tècnica inclourà ponències i debats sobre el món de la caça i la gestió dels espais naturals on es desenvolupa aquesta activitat. El dilluns 15, les jornades tècniques aniran al voltant de la cuina i es comptarà amb cuiners de reconegut prestigi que ens oferiran una classe magistral sobre la seva versió dels plats tradicionals de caça. Hi haurà també amb un taller d’embotits

La Gran Festa Gastronòmica dels Banuts està organitzada pel Consorci Leader Pirineus, l’Associació Gastronòmica La Xicoia i l’Ajuntament de Sort, i vol ser una trobada anual dels amants de la cuina de caça i de les activitats culturals pirinenques.

Tot plegat, dos dies on els cérvols, les daines i els cabirols ompliran Sort de música, gastronomia i molta festa.

gran festa gastronòmica dels banuts

Document relacionat
Programa