GinFer – El Gintònic de l’Alt Urgell

Aquest any i durant El Món Màgic de les Muntanyes l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell treu a la llum el GinFer, un gintònic amb caràcter territorial.

El Món Màgic de les Muntanyes és una activitat que es desenvolupa anyalment a La Seu d’Urgell des de la Puríssima fins al Día de Reis. Coincidint amb les festes de Nadal, els Minairons són els protagonistes de portar la màgia a La Seu d’Urgell.

Segons afirma la llegenda, els Minairons, diu que són remenuts i que en caben milers en un canut de canya o un canut d’agulles i que quan hom el destapa surten exigint “què farem? què direm?”. Moltes de les tarteres del Pirineu han estat obres d’aquests follets, segons la llegenda, quan el seu amo havia obert per descuit o accident l’ampolleta o canut i desesperat els ordenava aplegar en un punt determinat totes les pedres dels rodals.

Tambè es diu que els Minairons habiten en coves de grans fondàries, i és allà on l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell ha extret la fòrmula secreta que ha convertit en un combinat amb carácter propi, El GinFer.

El nom de GinFer deriva de la paraula “Fer” ( ferèstec) que a la vegada s’usa amb el nom del Porc Fer.

El GinFer ha sigut creat per la cocteleria DClub d’Andorra, guardonada amb el premi al millor gintònic de Catalunya al concurs Origins by Schweppes a l’any 2011. El resultat és un gintònic deliciós amb molta personalitat i caràcter pirinenc elaborat amb ginebra Mare, tònica Schweeppes i l’ingredient secret. Al nas recorda la natura característica de les muntanyes de l’Alt Urgell i en boca és molt herbaci però equilibrat. Encaixa amb el tarannà urgellenc.

Durant aquest Nadal el GinFer estarà disponible en 16 establiments de la Seu d’Urgell i rodalies en les que per primera vegada han pogut col.laborar tant restaurants com locals d’oci nocturn.

Ginfer 600px