Gastropirineus 2018 a Berga

GAstropirineus

 

El passat 25 i 26 de juny, Berga va ser la seu de les jornades gastronòmiques del Gastropirineus 2018. Es tracta d’una acció transversal concebuda per potenciar, promocionar i posar en valor la cuina i la gastronomia del Pirineu català.

En aquesta tercera edició es va posar l’accent en el potencial gastronòmic del Berguedà, tant la seva cuina com els seus productes.
El Gastropirineu va oferir més de 13 sessions de cuina en directe a càrrec de professionals de prestigi. Van prendre el protagonisme de les sessions els cuiners del territori, alguns dels quals compten amb el reconeixement d’una estrella Michelin, com Francesc Rovira de la Fonda Xesc (Gombrèn,) Oriol Rovira d’Els Casals (Sagàs) i Sergi Fernández i Jaume Sebastian de l’Estany Clar (Cercs-Berga). També hi participaran Carles Gaig del Restaurant Gaig (Barcelona), i Pere Arpa de Ca l’Arpa (Banyoles), ambdós també guardonats amb una estrella Michelin.
Entre els participants hi havia alguns dels nostres associats com La Cabana de Berga i del Restaurant els Roures d’Espinalbet representant la cuina del berguedà; el restaurant Niu Nou de Bagà amb la cuina dels càtars; Els Casals de Sagàs amb la cuina de cassola; l’Hostal Cal Fuster de Viver i Serrateix amb la recuperació de productes autòctons i el restaurant Cal Majoral de l’Espunyola amb el seu xef Xavier Ribolleda com a representat dels joves cuiners de la comarca.
El dilluns a la nit es va fer el sopar amb Estrelles que va comptar amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra. Els assistents al sopar van poder tastar propostes culinàries de xefs amb estrelles: Joel Castanyé, de La Boscana; Sergi Fernández i Jaume Sebastian, de l’Estany Clar; Jordi Juncà, de Ca l’Enric, Francesc Rovira, de la Fonda Xesc i els cuiners d’Andorra, Carles Finch, de Can Manel, Sergi Vallès, d’Hotansa i Roger Biosca, de l’Hotel Isard.
Durant el sopar es va entregar un premi a un altre associat d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Dolors Boix del restaurant Castell de l’Areny, en reconeixement de la seva dilatada trajectòria professional i la seva contribució a la cuina del Berguedà.
El Gastropirineu va acabar a la carpa del Passeig de la Indústria de Berga en un acte popular on hi va poder participar el públic no professional que va poder gaudir d’una sessió magistral amb tast a càrrec de Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn, cuiner amb una estrella Michelin.
Més informació aquí