Fira Sant Ermengol 2015

Durant els dies 17 i 18 d’Octubre es celebra a La Seu d’Urgell la tradicional Fira de Sant Ermengol.

Aquesta és una de les fires més antigues de les que es tenen notícia i tot i que inicialment es centrava en la ramaderia i els productes del camp ha sabut adaptar-se als nous temps.

Actualment la Fira de Sant Ermengol ocupa tot el centre de la ciutat de la Seu d’Urgell havent passat a ser una Fira Multisectorial, però l’atractiu més important és la FIRA DE FORMATGES ARTESANS DEL PIRINEU.

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu
Actualment l’esdeveniment que aporta més moviment i nom propi a la Fira de Sant Ermengol és la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, on un total de més de 50 artesans formatges oferiran tastets i venda dels seus productes. Al mateix temps el Concurs de Formatges, ja instaurat dins del circuit de Concursos a nivell internacional anyalment rep centenars de mostres de formatges i formatgers d’arreu que aspiren a rebre el guardó.

L’Hostaleria amb el Formatge
L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell col·labora activament amb la fira realitzant el JOC DE L’HOSTALER, que consisteix en un taller de cuina per nens, coordinat i dirigit per empreses del sector on ensenyen als petits de la casa a fer de cuiners durant una estona.

Establiments de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell col.laboren oferint àpats amb formatge de manera que durant el cap de setmana es tematitzen els àpats als bars i restaurants de la Seu, ja sigui com a un àpat completament elaborat amb formatges o plats individuals els amants del formatge tenen a la Seu d’Urgell i els seus restaurants una visita obligada.

Enllaç relacionat: www.firasantermengol.cat/
Programa Fira Sant Ermengol: www.firasantermengol.cat/images/pdf/2015/programa.pdf