Fira de Sant Ermengol 2013

El passat cap de setmana del 19 i 20 d’Octubre es va celebrar a La Seu d’Urgell la Fira de Sant Ermengol, resultant en un èxit d’assistència valorada en 70.000 visitants.

La Fira de Sant Ermengol és la fira més antiga documentada de la península i data del 1048. Engloba dins de la mateixa la Fira de Formatges Artesans del Pirineu i és un altaveu per la comarca de l’Alt Urgell per la seva projecció exterior. Formatges artesans d’arreu d’Espanya i França es desplacen a la Fira de Formatges per donar a conèixer els seus productes i participar en el reconegut concurs de formatges artesans.

fotos fira st

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell col.labora de forma activa amb la Fira de Sant Ermengol de dues maneres.
En primer lloc participa dins l’espai de l’Aula de Tast organitzant el taller gastronòmic infantil, “El Joc de l’Hostaler” en el que els nens i nenes són convidats a participar sota la tutela d’un cuiner professional en la confecció alimentària de productes relacionats amb el formatge, al mateix temps que elaboren, manipulen i posteriorment es mengen els àpats que ells mateixos fan.

foto joc hostalerret

En segon lloc des de l’Associació d’Hostaleria s’organitza l’espai Amb Gust de Formatge que té lloc durant la Fira i que consisteix a fer promoció de plats elaborats amb formatges artesans. També des de el gremi es fa promoció dels sopars de formatges que es celebren en diferents establiments, en la campanya d’enguany han sigut 8 els restaurants que han participat a la campanya Amb gust de Formatge i 8 els establiments que han realitzat un sopar temàtic de formatges.
Segons les valoracions efectuades amb posterioritat aproximadament 700 comensals han consumit plats elaborats amb formatge durant el cap de setmana de la Fira, els establiments d’allotjament han gaudit d’una alta ocupació i els restaurants i bars de La Seu d’Urgell han treballat a ple rendiment.