Felicitats a tots els hostalers per Santa Marta!

Per què Santa Marta és la patrona dels hostalers?

Famosa s’ha fet l’escena que va succeir un dia en què Jesús va arribar a Betània, petit poble a prop de Jerusalem, amb els seus 12 apòstols i les santes dones. Marta corria d’allà cap aquí preparant els aliments, arreglant les habitacions, portant refrescs per als assedegats viatgers. Jesús com sempre, aprofitant aquells instants de descans, es va dedicar a donar sàvies instruccions als seus deixebles.

Tot d’una Marta es deté una mica en les seves feines i acostant-se a Jesús li diu amb tota confiança: “Senyor, com et sembla que la meva germana m’hagi deixat a mi sola amb tot l’ofici de la casa? Per què no li dius que m’ajudi una mica en aquesta tasca? “. I Jesús amb una suau somriure i to bondadós li respon:” Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses. Només una cosa és necessària. La teva germana Maria Magdalena ha escollit la millor part, la qual no li serà pas presa “. Marta va entendre la lliçó i arromangant-se el davantal, va seure també allà a terra per escoltar les lliçons.

El seu nom té un significat clar: «cap de la llar». Per això, és considerada la patrona dels hostalers.

En aquests moments que estem superant les millors xifres de l’història del sector a la nostra demarcació, en un entorn d’incertesa generalitzat, tant en l’àmbit global com local, els valors que representa la nostra patrona, l’acollida i el servei, continuen sent la nostra essència i seran el nostre futur.

Bona festivitat de la patrona a tots, el dilluns reserveu un moment per celebrar-ho.

Que treballeu força aquest estiu i que us sigui de profit!