Espanya marca criteris en els símbols per definir la categorització turística

Segons es va acordar el passat dimarts durant la Conferència Sectorial de Turisme, el distintiu amb estrelles servirà per classificar els allotjaments de càmpings en tot el territori nacional, un acord que suposa un pas més cap a la unitat de mercat i l’harmonització dels requisits de la normativa de Turisme Actiu. L’acord s’uneix al que homogeneïtzava la classificació dels establiments hotelers ia la d’allotjaments rurals sota les “estrelles verdes”.

En 2013, gairebé totes les comunitats autònomes van acordar homogeneïtzar la nomenclatura anterior dels allotjaments rurals per substituir-lo per una nova classificació comú amb “estrelles verdes”.

Segons informa Indústria, durant la reunió presidida pel ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, al costat de la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, s’ha unificat a més la definició per a tot el territori nacional, així com l’establiment de les assegurances de responsabilitat civil. Soria ha destacat que és important la unitat de mercat en tots els sectors i més si cap en la indústria turística on conviuen més de 250 normes que poden afectar la competitivitat del sector.

La Generalitat te un projecte que va en la mateixa línia, però no ha participat en l’acord espanyol.