Es presenten els primers establiments ditingits amb la nova certificació d’hotels gastronòmics

La Generalitat de Catalunya ha creat el distintiu d’especialitat Hotel Gastronòmic que englobla a hotels de menys de seixanta habitacions amb una oferta gastronòmica representativa de la cuina catalana que estigui elaborada amb productes de proximitat.

Han d’oferir com a mínim un 40% dels plats tradicionals que estiguin inclosos en el Corpus Culinari de la Cuina Catalana i estar elaborats com a mínim també amb un 40% de productes de proximitat procedents de productors autòctons. La carta de vins també ha de ser com a mínim la meitat de producció catalana.

Calamagat HotelGastronomic 600px

Propietaris de Ca l’Amagat recollint la distinció

Els establiments estan repartits per tota la geografia catalana i van del hotels de 5 estrelles a hostals o pensions, pel que la diversitat de preus fa que estigui a la mà de totes les butxaques.

Dels 35 establiments escollits, 9 fan referencia als pirineu català, dels quals 5 formen part d’Hostaleria de Lleida

Aquests establiments són: Ca l’Amagat (Berga), Hotel Can Boix (Peramola), Hotel Restaurant Andria (Seu d’Urgell), Hotel Muntanya&Spa (Prullans), Hotel Vall Ferrera (Àreu)

Enllaç Relacionat
Catalunya.com