Es presenta a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida el model de formació professional dual

L’Escola va presentar aquest dimecres, davant dels empresaris aquest sistema de formació que s’implementarà a partir del juny de 2020 i tindrà continuïtat de cara a la resta de cursos escolars.

De què es tracta? Doncs és una modalitat en què l’estudiant esdevé aprenent i combina la formació a l’escola amb la formació a les empreses.

Federació d’Hostaleria de Lleida fa temps que està en converses amb l’escola per aconseguir aquest sistemaque està molt implantat a altres països i també en altres sectors d’activitat a Catalunya.La responsabilitat de la formació i capacitació recau d’aquesta manera ja no sols sobre l’Escola sinó també sobre les empreses que acullen aquesta “aprenents”. Cal tenir clar que les hores que aquests alumnes dedicaran a “aprendre” a l’empresa, que seran entre 800-1000 les deixaran de fer a l’ escola: és per aquest motiu que aquesta corresponsabilitat és tan important.

 

Aquesta figura de l’aprenent, que no deixa de ser un alumne, té un tractament econòmic molt interessant per a les empreses, en funció de si s’avenen al marc de la beca o del contracte de formació i aprenentatge. Així doncs, les empreses d’acollida s’hauran també de capacitar per poder fer la tasca de “tutor” d’empresa, una formació que es farà una part presencial a la mateixa Escola d’Hoteleria de Lleida i l’altra part on-line.

Apunta’t, és l’oportunitat de contactar amb les noves fornades de professionals, i de mantenir un esperit de millora constant

En resum podem dir que aquesta modalitat de formació dual aporta beneficis per ambdues parts:

Per l’empresa

  • Identificació i captació de talent
  • Persones formades en la cultura i processos de l’empresa
  • Planter de titulats/des d’FP amb major experiència en les empreses del sector

Per l’alumne

  • Reconeixement de part dels estudis a través del treball desenvolupat a l’empresa
  • Compaginació dels estudis amb un treball que hi està directament relacionat
  • Accés a la tecnologia, recursos i instal·lacions de l’empresa
  • Incorporació al món laboral amb una experiència laboral prèvia real

I que implica doncs per l’empresa?

  • Acollir l’aprenent durant l’estada entre 800 i 1000 hores
  • Remunerar l’aprenent mitjançant un contracte o beca
  • Assignar un/a tutor d’empresa a l’aprenent perquè en faci el seu seguiment i valoració

Ben aviat es tirarà endavant un conveni marc entre la Federació d’Hostaleria de Lleida i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida que serà el paraigua que regularà aquesta relació. Les empreses que hi esteu interessades us podeu adreçar a aula@hostaler.org i ens posarem en contacte.