Era Mongetada de l’1 al 3 de novembre a Garòs

ERA MONGETADA
Hèsta gastronomica deth Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran
1,2 y 3 de Noviembre 2013, Garòs · Val d’Aran

Després de l’ èxit de l’any passat , arriba a Garòs la II edició de ” Era Mongetada ” que des de divendres 1 de novembre fins al diumenge dia 3 proposa una amplia programació per a totes les edats i gustos amb què gaudir d’aquest llarg cap de setmana .

Les activitats arrenquen el divendres dia 1 amb una sortida a la muntanya per veure una demostració de feines del bosc que inclou exhibicions de tala tradicional i moderna , així com de tècniques d’arrossegament de troncs . A la tarda tindrà lloc una original foto carrera en què es pot participar individualment o en grup , amb premis per categories i sorteig de regals , mentre que en l’espai audiovisual de l’hotel VILAGAROS se celebraran unes jornades tècniques amb ponències i taules rodones entorn a la gastronomia i el turisme , amb Blanca Braut directora acadèmica a l’Escola Universitària de Turisme de l’ Mediterrani , entre d’altres ponents .

El dissabte dia 2 nens i adults podran gaudir d’una jornada ramadera completa . El dia s’iniciés hora per sortir a buscar el bestiar , esmorzar a la muntanya amb els ramaders i junts baixar els animals al poble , i hi haurà una demostració del maneig del bestiar i capçalera de poltres . Després de deixar el bestiar preparat per a l’hivern , els artesans locals faran una demostració de l’elaboració de productes tradicionals de la Val d’ Aran .

Molt recomanable és el menjar del ” pagès ” a base de mongetes i els embotits elaborats durant la demostració . A la tarda vam repetir jornades tècniques , aquest cop centrades en l’agricultura i la natura.

A la nit , els protagonistes seran els bars de la Val d’ Aran que oferiran una

Nit de Pintxos per a una acompanyar una vetllada amb música en directe a càrrec de Gigi McFarlane i Lluc Navarro .

L’última jornada , diumenge dia 3, s’inicia amb una varietat de demostracions d’activitats artesanes relacionades amb la fusta , cistelleria , llana , fang … i com no , el tractament de la mongeta , la reina d’aquesta festa , tot això acompanyat d’un mercat artesanal i amenitzat amb balls aranesos .

El colofó ​​de l’esdeveniment arriba al migdia amb un ” show cooking ” en què la mongeta ens mostrarà tota la seva versatilitat a les mans dels cuiners del Gremi de la mà d’Alex Espanya i restauradors de la talla d’Oriol Balaguer , considerat un dels millors rebosters del món , i Aitor Olabegoya , cuiner del restaurant Migas de Pequín , nomenat millor cuiner estranger a la Xina 2012, ambdós convidats estel · lars d’aquesta edició ” dera mongetada ” . Mentre que els grans gaudeixen tranquil · lament del xou gastronòmic , els més petits podran divertir-se en un espai propi , acompanyats d’animadors infantils , i amb un menú , també a base de mongetes , especialment concebut per a ells .

En definitiva , una original , variada i interessant proposta per al pont de Tots Sants que no et pots perdre . Donat l’ èxit de l’any passat , en què les entrades es van esgotar dos dies abans , us recomanem la compra anticipada de tiquets a les oficines del Gremi d’ Ostalaria dera Val d’Aran

Document Relacionat
Programa

cartelleramongetada600px