Els Udols dels llops es tornaran a sentir aquest estiu al Berguedà

El llop segueix present a Catalunya, si bé en els darrers quatre anys les observacions i rastres sobre la seva presència s’han desplaçat una mica més a l’est i es donen al sector de Freser – Núria. Aquesta persistència de presència de llops a la part catalana i francesa, fa que sigui necessari continuar amb els programes de divulgació sobre aquesta espècie, per tal de donar a conèixer la realitat que implica un territori amb llops; els avantatges que implica el seu paper com a gran depredador -controlant altres depredadors, reduint poblacions d’ungulats, mantenint el bon estat sanitari de les seves preses al capturar els malalts o vells…-, així com els inconvenients que suposa per a l’home i l’activitat ramadera -atac a ovelles, increment de la vigilància dels ramats, noves mesures de prevenció, tramitació d’indemnitzacions per danys…-.

L’evolució que està tenint la població de llops a França, amb un augment de la seva presència en territoris entre els Alps i els Pirineus, fa previsible que continuï la seva presència als Pirineus i a Catalunya i en el futur es pugui fins i tot incrementar. Aquesta presència justifica la importància de mantenir els programes pedagògics i de difusió sobre aquest animal tant a les escoles com per al públic en general

Enguany es tornaran a programar els tallers didàctics adreçats a famílies que porten per títol “l’Udol del llop” a càrrec dels professionals de Taigà, Natura als Pirineus. Uns tallers plens d’activitats didàctiques i lúdiques per gaudir amb família relacionades amb el món del llop. Els tallers tindran lloc els dies 26 de juliol a Bagà i 16 d’agost a Saldes, a les 5 de la tarda.