Els restaurants Hostal Cal Fuster de Serrateix i Els Casals de Sagàs estaran al Fòrum Gastronòmic

Alguns restaurants del Berguedà i productors agroalimentaris estaran presents al Fòrum Gastronòmic de Barcelona que comença avui i s’allargarà fins dimecres.

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà participa a l’espai dels productors de Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. En aquest espai hi haurà representades les empreses agroalimentàries berguedanes amb estand propi: Delícies del Berguedà, Monbolet i ECOCAT: Cal Pauet, Salt del Colom, Ecoavícola i Dpàges.

El dimecres 20 de novembre, a l’Aula de Cuina de Catalunya, hi haurà un show cooking sobre el blat de moro escaiarat on es presentarà el projecte de d’empresa de l’Escairador de Maria Costa i Jordi Claramunt. El cuiner Marcel Cardona del restuarant cal Fuster de Viver i Serrateix presentarà dues receptes fetes amb blat de moro escairat. Es tracta d’un restaurant Km 0 Slow Food i associat a Hostaleria i Turisme del Berguedà.

Oriol Rovira del restaurant Els Casals, també restaurant d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, farà la seva presentació avui dilluns dia 18 a les 16h amb un taller de cuina: Tancant Cercles, pagesos i cuiners.

El mateix dia 20 a les 5 de la tarda a l’auditori hi haurà el premi del Cuiner Fòrum Gastronòmic Barcelona del qual un dels 5 finalistes enguany és Pere Venturós, del Restaurant Terra de Berga.

El Fòrum Gastronòmic de Barcelona tindrà lloc al firal de Montjuïc. Hi participaran prop de 300 empreses expositores i al voltant de 45 cuiners que sumen 31 estrelles Michelin.

Foto. Cal Fuster de Serrateix

Cal fuster