Els Reis mantenen una reunió telemàtica amb la patronal hostalera

Els Reis han mantingut aquest matí una videoconferència amb els representants del sector hostaler, encapçalat pels responsables d’HOSTELERIA DE ESPAÑA, organització empresarial que representa els restaurants, bars, cafeteries i pubs del país.

En concret, en la trobada telemàtic, D. Felipe i Letizia han intercanviat impressions amb el president de l’organització, José Luis Yzuel; el secretari general, Emilio Gallego; i els tres vicepresidents de l’entitat: el president de Gremi de Restauració de Barcelona, ​​Pere Chías; el vicepresident d’Atalaia-Astúries, Alfredo García Quintana, i el president de l’AssociacióN de Hosteleria de Guipúscoa, Mikel Ubarrechena.

Com a part de les reunions que estan mantenint els Reis a les últimes setmanes amb diferents representants dels diferents sectors d’activitat, durant aquesta trobada virtual D. Felipe i Letizia han traslladat el seu suport davant els difícils moments que està travessant el sector i s’han mostrat sensibles a les peticions que li han fet arribar des de la patronal. Així mateix, els Reis han traslladat un missatge d’afecte a tot el sector, des dels establiments més grans fins als petits empresaris i treballadors autònoms.

Així, en la reunió telemàtica, els representants del sector han traslladat la delicada situació en la qual es troba aquest, amb unes estimacions de pèrdua de facturació de fins al 40% durant aquest any, de fins a 680.000 llocs de treball afectats en els moments més crítics de la crisi sanitària i una pèrdua estructural definitiva de 207.000 llocs de treball, segons les dades que maneja el sector.

Des de la patronal hostalera han assenyalat el seu paper com a agent social, consultiu i col·laborador per a aquells plans que elabori l’Administració, dirigits cap al sector i ha subratllat el pes que aquest té en l’economia espanyola, amb una aportació de l’6,2% a l’PIB. Així mateix, des d’HOSTALERIA D’ESPANYA han mostrat el seu agraïment als Reis per la proximitat i sensibilitat mostrada cap al sector, el qual està travessant serioses dificultats i ha demostrat ser especialment vulnerable i fràgil davant els cicles i xocs econòmics, com els derivats de l’actual situació de crisi provocada per la Covid-19.