Els preus dels bars al seu nivell més baix

Els preus dels restaurants i bars van baixar dues dècimes en la seva taxa interanual , fins a un 0,4% al setembre, segons les dades de l’ Institut Nacional d’Estadística ( INE ) . Aquesta evolució és la més baixa registrada i malgrat això se situa una dècima per sobre de l’IPC general , després de 42 mesos consecutius d’evolució per sota de la inflació . En taxa intermensual els preus de restauració se segueixen mantenint invariables .

En quatre comunitats autònomes han baixat els preus respecte a l’any anterior , a Andalusia ( -0,1% ) , Canàries ( -0,2% ) , Extremadura ( -0,3% ) i Melilla ( -0,5% ) , mentre que en el costat contrari se situa Ceuta amb el major increment ( 2,4% ) .

IPC-sep13_16_original

Pel que fa als preus dels hotels , es van reduir per segon mes consecutiu un 0,3 % en taxa interanual . Respecte al mes anterior , la caiguda va ser molt més acusada ( -13,1% ) , com és habitual comparant amb un mes d’agost .

En totes les comunitats autònomes van baixar els preus de forma acusada respecte al mes anterior , destacant la caiguda de Cantàbria ( -27,9% ) . En taxa interanual el major descens es va produir a Astúries ( -5,8% ) , mentre que l’augment més important va tenir lloc a les Balears ( 6% ) .

L’IPC general va baixar fins al 0,3 % al setembre per l’efecte de la pujada de l’IVA que va tenir lloc l’any passat en aquest mes . Els aliments i el transport , han estat els grups que més influència han tingut en el retrocés de l’IPC anual

Font
www.hosteleriadigital.es