Els preus del bars es queden al 0,4%

Per quart mes consecutiu, els preus dels restaurants, cafeteries i bars pugen un 0,4% interanual, segons confirmen les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), referits al mes de juny. Comparant amb el mes anterior es mantenen sense canvis, igual que ocorria en els mesos d’abril i maig.

Als restaurants de la ciutat autònoma de Melilla es va produir el major descens dels preus, tant interanual (-1,2%), com intermensual (-0,6%). També van baixar a Cantàbria i Extremadura, -0,1% interanual en ambdós casos, i respecte al mes anterior en el mateix percentatge a Astúries i Catalunya. El major increment es va produir a Castella-la Manxa, amb un 1% més respecte al juny de l’any anterior.

IPC-JUN14_27_original

En l’allotjament l’increment dels preus va ser més gran, d’un 0,9% respecte a juny de l’any anterior. Comparant amb el mes de maig, el començament de la temporada alta fa que els preus tinguin un increment superior, d’un 3,6%.

Els hotels de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla van tenir el major increment interanual al juny, amb un augment dels preus d’un 8,3%. A la banda contrària se situa Madrid, on els preus van baixar un 4,9% respecte al mateix mes d’un any abans. Comparant amb el mes anterior destaca Balears amb un augment d’un 25,1%.

Tant els preus dels bars com allotjaments evolucionar lleugerament per sobre de l’IPC general que es va situar al juny en un 0,1%.

Font: hosteleriadigital.es