Els hotels i restaurants de l’Alt Urgell recuperen les Jornades Gastronòmiques

Un total de 17 hotels i restaurants prendran part de l’11 al 27 d’abril en les Jornades Gastronòmiques de l’Alt Urgell que, després de vuit anys d’aturada, es recuperen amb un nou format. Com a novetat, els plats i tapes que es podran tastar estaran elaborats amb productes de proximitat, sota el paraigües del projecte Gustum.

La presentació de la proposta culinària ha anat a càrrec aquest dilluns del president de la Federació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Miquel Àngel Sànchez; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Jesús Fierro; i l’alcalde de la Seu, Albert Batalla.

L’hoteler Miquel Àngel Sánchez ha expressat la seva satisfacció pel fet de recuperar aquesta iniciativa conjunta i ha destacat la importància de donar valor afegit als productes de casa nostra.

Per la seva banda, Jesús Fierro ha assenyalat la gastronomia “com un sector de pes per posar en valor allò que tenim a la comarca”, fet que encaixa amb la promoció que duu a terme Gustum.

Per últim, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha manifestat el convenciment que les Jornades esdevindran “un magnífic aparador de l’Alt Urgell i la qualitat del patrimoni culinari que té, tenint en compte que és l’única comarca de l’estat espanyol amb tres certificats de qualitat europeus”.

Sopar inaugural

Les Jornades Gastronòmiques, promogudes per l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, arrencaran aquest divendres a les nou de la nit amb un sopar inaugural a l’Hotel El Castell de Ciutat, en què es podran degustar plats de dotze establiments. La reserva i venda de tiquets es pot fer a Turisme de la Seu, al telèfon 973 35 15 11, o bé a l’Hotel el Castell, al telèfon 973 35 00 00.

Els menús oferts a partir de divendres són molt diversos i tenen un ampli ventall de preus, que oscil.len entre els 15 i els 45 euros per persona. Les tapes d’aperitiu tenen un cost de 2,5 euros. L’objectiu és que tothom pugui provar l’oferta dels restaurants i hotels, ja sigui gent de la comarca o visitants.

El producte estrella dels cuiners serà el formatge local amb la DOP Formatge i Mantega de l’Alt Urgell-Cerdanya, però també destaca la ceba de Nargó, la mel de Montant, les melmelades d’Ossera i Anserall, la IGP Vedella dels Pirineus Catalans, entre d’altres. Tots els aliments utilitzats estaran emmarcats en el segell Gustum.

Vincle amb Andorra

Enguany participa a les Jornades el Restaurant Can Manel, d’Andorra, pertanyent a la Unió Hotelera d’Andorra. Miquel Àngel Sànchez ha explicat que es vol continuar potenciant la relació amb l’entitat veïna a través d’un pacte de col.laboració que es formalitzarà el pròxim mes de juny.

D’altra banda, coincidint amb la Setmana Santa, Turisme la Seu ofereix un paquet turístic vinculadat amb la proposta gastronòmica per atraure els visitants foranis.