Els horaris de les terrasses a Lleida

L’ajuntament de Lleida, es planteja canviar la regulació dels horaris a les terrasses. Fa tres anys, el va reduir a les 12 de la nit, i els caps de setmana a les 12.30. Exceptuant les zones peatonals i les places. Ara tots a les 00.30 i el cap de setmana a les 02.00 h. No crec que es pugui dir, com expressa el titular que allarga el horaris, si es té en compte que un ampli col·lectiu està en places i zones peatonals, però especialment si es te en compte que fa tres anys va implantar uns horaris totalment fora de lloc.

De totes maneres el debat està obert, i crec que no es tracta de veure si podem aconseguir mitja hora més o menys. Es tracta de veure si amb una ciutat com Lleida hem d’anar a dormir a cop d’ordenança, o poder aprendre tots plegats a conviure i a gaudir dels nostres espais, aquesta és la qüestió.

D’urbanisme, ho tenen molt clar, a cop d’ordenança i a dormir.

Nosaltres pensem que podem intentar que especialment en l’època més sensible, a l’estiu, puguem ser capaços de gaudir de la frescor, tant reconfortant de les terrasses, sense molestar als que descansen, com ho hem fet sempre en molts indrets.

El nostre estil de vida és envejat sanament per la resta d’Europa. No penseu que podem intentar de preservar-lo treballant els valors del respecte i de la tolerància ?

Tenim exemples d’avenços que s’han aconseguit recentment que semblaven impossibles, com per exemple el tabac.

Aquest és el repte que estem plantejant a l’Ajuntament, millorar amb respecte i la tolerància, en lloc de reprimir i castigar.

La nostra proposta en concret, passa per mantenir els horaris que tenim establerts amb caràcter general els establiments, fer accions de difusió als nostres clients, per promoure respecte als veïns, fer actuacions en concret on s’observi problemes i prendre mesures si es necessari en aquestes zones.

Segur que si ho aconseguim, no sols hi guanyarà l’ hosteleria, tots ens sentirem més orgullosos de ser Lleidatans.