Els dies 2 i 3 de febrer arriba la 40a edició de la Marxa Beret

La 40a edició de la Marxa Beret, la prova d’esquí nòrdic més consolidada de les que es realitzen en el territori nacional se celebrarà els propers 2 i 3 de febrer a la Val d’Aran .

El dissabte 2 de febrer, a les 10:00h, se celebrarà la prova de Sprint Salomon, que aquesta edició serà també Campionat d’Espanya de Sprint en la modalitat de tècnica lliure. Diumenge 3 de febrer es disputarà la 40a edició de la Marxa Beret, amb un circuit popular de 10 km a la zona de Beret i Orri; el de 21 km a la zona de Beret, Orri i Montgarri i finalment el circuit de 42 km a la zona Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha. El recorregut definitiu el decidiran els tècnics l’última setmana abans de l’esdeveniment en funció de les condicions.

La Marxa Beret, que enguany arriba a la 40a edició, data de l’any 1977. L’edició del 2019 està inclosa en el calendari FIS de curses populars, Campionat d’Espanya de Llarga distància i Copa Espanya d’Esquí de fons. La prova cada any compta amb més de 1.000 participants de tot Europa.

La Marxa Beret està organitzada pel Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i l’ajuntament de Naut Aran. Compta amb la col·laboració de l’Associació Volentaris Val d’Aran, Foment Torisme Val d’Aran, Diputació de Lleida, Ajuntament de Vielha e Mijaran, Pompièrs d’Aran, Aran Salut, Mossos d’Esquadra, INS d’Aran, a més de la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI), la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i els diferents patrocinadors.

Per commemorar la 40a edició de la Marxa Beret s’ha organitzat una exposició a Salardú que recollirà fotografies d’anteriors edicions, dorsals i material relacionat.