El turisme creix, a Lleida també

Aquest any la Fira Fitur ha estat marcada per la vaga de taxis. Una fira orientada a les noves tecnologies, amb el saló Fiturtech entre altres, en la que s’ha anunciat un nou record de contractacions nacionals, superat amb un 5%, i l’internacional amb un 11%. La superfície contractada s’ha incrementat amb un 2,5% i s’ha previst un nou record de visitants. Per les dades, és una de les fires més importants d’ IFEMA.

És la fira turística més important d’Espanya, i Espanya ja és el segon país més visitat del mon, des del tancament del 2017.

Lleida està representada en aquesta fira, tradicionalment per la Diputació i els diferents consells comarcals, la Val d’Aran i l’Ajuntament de Lleida.

Els resultats provisionals del 2018 publicats recentment per l’INE, destaca un fort creixement de les pernoctacions als hotels de Lleida, un 6% en contrast amb una pèrdua a Osca del 4%. No superem els resultats del 2006, però quedem molt a prop. Ull però amb l’entorn, Osca perd, i Catalunya i Espanya, milloren però no amb l’eufòria d’anys anteriors. Manca els resultats de càmpings que es publicaran ben aviat.

És de destacar el 16% d’augment dels estrangers, espectacular. Aquí si tornem a superar el record de pernoctacions d’estrangers, el nostre principal repte.

Aquest 2018 els preus de les habitacions s’han mantingut estables en relació a l’any 2017 en el que van augmentar de mitja un 1.98%.

Premi “Millor Viatge d’Aventura 2019”

D’altra banda la revista Oxígeno ha lliurat en el marc la fira, els seus premis al “Millor Viatge d’Aventura 2019”. Un guardó amb el qual es premien les destinacions i propostes que combinen esport i naturalesa més atractius i innovadors per a aquest nou any. Sud-àfrica com destí internacional i la Val d’Aran com destí nacional reben aquest premi.

El premi al Millor Viatge Oxígeno 2019 en territori nacional ha estat per a la Val d’Aran. En la seva valoració Oxígeno destaca que “Aquesta vall atlàntica del Pirineu sembla especialment modelada per gaudir de la natura en estat pur i dels esports outdoor, tant a l’estiu com a l’hivern. La seva especial orografia -una vall envoltada d’imponents muntanyes amb cims de més de tres mil metres i neus perpètues, els seus boscos, els seus verds prats- és un terreny ideal per practicar l’alpinisme, el trekking, la bicicleta de muntanya, el ràfting, el parapent  i a l’hivern esquí alpí i de muntanya, raquetes, múixing. Si a això li sumem la seva riquesa cultural, la seva singularitat idiomàtica, la bellesa de la particular arquitectura dels pobles de la vall, la seva rica gastronomia, la Val d’Aran es fa una destinació imprescindible per als cercadors de “Oxígeno”.

Document relacionat
INE tancament anual hotels 2018 provisional

Notícies destacades
Lleida promociona a Fitur el patrimoni amb segells de la Unesco al sumar 3 certificacions
España, el segundo país más visitado del mundo