El TSJC desestima les mesures cautelars

Avui al migdia s’ha fet públic l’auto desestimant les mesures cautelars del recurs que vàrem presentar divendres, entitats del joc i hostalers, entre les que està Hostaleria de Lleida, a la Sala Contenciosa del TSJC.

Ha pesat més l’entorn generalitzat d’avanç de la pandèmia que l’exagerada mesura que s’ha pres, la més restrictiva d’Europa pel nostre sector, sense entrar en el fons de la qüestió.
Aragó també ha pres mesures, però ho ha fet amb antelació, dimecres per dilluns, i deixa les terrasses obertes. Amb pitjors dades sanitàries.

Madrid, també amb pitjors dades, manté els establiments oberts, i es planteja un toc de queda, però mantenint els establiments oberts.

L’Hostaleria té un baix índex de contagis. Primers estudis.

Comencen a fer-se públics els primers estudis en els quals s’evidencien que la incidència sanitària als establiments d’hostaleria està molt per sota d’altres activitats que continuen sense restriccions.

L’hostaleria reclama que es reconsideri el tancament al sector i es proposa, que es prenguin mesures estrictes, que es tingui en compte la realitat de zones, municipis i àmbits en els quals hi ha molt poca incidència, i que s’expliqui amb més detall l’estratègia als que pateixen més durament les conseqüències. Sempre mantenint l’equilibri amb els establiments oberts.

Davant d’un problema global, hem d’aconseguir que tots treballem amb la mateixa direcció, i per això hem compartit estratègia. Així potser podem entendre algunes decisions

Document relacionat
Estudi: Conclusiones del impacto de la hostelería en la pandemia a partir de los datos del Ministerio de Sanidad. Actualización nº 230