El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suspèn l’obligació de tancar a les 24 hores a determinats municipis del Segrià i de La Noguera

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCAT) ha dictat el divendres 31/07/2020 una interlocutòria per la qual suspèn cautelarment els apartats b) i c) de l’article 2 de la Resolució SLT/1840/2020, de 24 de juliol, per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

El TSJCAT no ha suspès el tancament a tot Catalunya de discoteques, sales de ball i sales de festa amb espectacles ni les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora d’aquests establiments.

És a dir, pel que afecta al sector de l’hostaleria queda suspesa l’obligació de tancar a les 24 hores única i exclusivament als restaurants, bars, terrasses, guinguetes i bars musicals de determinats municipis del Segrià i la Noguera,  que s’enumeren a continuació:

Els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torreserona, Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer Penelles, Preixens, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

Per tant, en els municipis indicats anteriorment, es podrà tancar a l’horari habitual.

Pel que fa a la ciutat de Lleida, hi ha una nova interpretació, segons els serveis jurídics de l’Ajuntament de Lleida, tenint en compte la sentència del TSJC, els horaris de les terrasses a Lleida, són els habituals, d’aplicació avui mateix.  Sentim el desconcert.

Pel que fa als municipis d’Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, es  molt possible que segueixin la mateixa interpretació que ha fet l’Ajuntament de Lleida.

Us continuarem informant de qualsevol novetat que es produeixi.  Si teniu qualsevol dubte, HOSTALERIA DE LLEIDA està a la vostra disposició (Tel. 973.24.88.58. E-mail: federacio@hostaler.org).

Notícia relacionada
Horaris habituals de tancament de locals d’hostaleria a la a ciutat de Lleida