El restaurant L’Àlzumar guanya la V edició de la Ruta de la Tapa de San Miguel

El Secretari General de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, ha fet entrega aquest dilluns del guardó a l’Aula de Formació de la Federació d’Hostaleria de Lleida. Una placa commemorativa i un xec de 1.000 euros en el marc d’un acte que ha comptat amb l’assistència d’una representació dels 39 restaurants participants en la V edició de la ruta.

Steak tàrtar de fuet de Lleida amb xip de patata violeta‘ elaborada per la xef del restaurant ‘L’Àlzumar’, Lana Dobric, ha estat elegida la ‘Millor Tapa 2019‘ de la cinquena edició de la Ruta de la Tapa de San Miguel.

El segon classificat ha estat ‘La República del Fum‘ de Corregidor Escofet, que ha obtingut un premi de 500 euros amb la tapa ‘El Misteri de Touselaborada pel seu xef, Albert Farré Tous, un saquet de melós de cua de bou fumat amb poma golden de Lleida i botifarra negra amb salsa de tòfona i boletus i reducció balsàmica de moscatell.

L’altre premiat també amb 500 euros ha estat el restaurant Brutus de la plaça de les Missions per votació popular a través de l’App  www.estamosdetapas.com per la seva tapa ‘Cruixent dos sentits‘, dos cruixents farcits de fideus de moniato, shiitake, ceba tendra, llonganissa i gambes. La tapa és obra de la seva xef, Norma.

Els tres establiments podran mostrar les seves tapes a Cervisia 2019. A la trobada d’avui, a la que s’hi han convocat els 39 restaurants participants, tots els hostalers han rebut un diploma acreditatiu de la seva participació.

Un total de 39 establiments d’hostaleria lleidatans han participat del 12 al 22 mes de setembre (de dijous a diumenge) a la cinquena edició de la ‘Ruta de la Tapa San Miguel. La ruta està organitzada per la Federació d’Hostaleria de Lleida, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i San Miguel.

Els 39 establiments participants han ofert al llarg de dos caps de setmana, de dijous a diumenge, una tapa dissenyada expressament per a l’ocasió, que s’ha servit amb Magna de San Miguel, San Miguel 0,0, aigua Solán de Cabras i Solán Aguas Plus per 2,75 €.

Un jurat, format per representants de la Federació d’Hostaleria de Lleida i experts gastronòmics, han puntuat la presentació, la qualitat, l’elaboració i l’originalitat de la tapa.