El restaurant ‘El Cau de Sant Llorenç’ guanya el premi a la Millor Tapa 2017 a la Food Explorers de Ruta, la Ruta de la Tapa de San Miguel organitzada per Hostaleria de Lleida

El restaurant ‘El Cau de Sant Llorenç’, ubicat a la Plaça Sant Josep, 4, del Centre Històric de Lleida, ha rebut avui dijous el premi a la Millor Tapa 2017 de la III Ruta de la Tapa de San Miguel que entrega el gremi d’Hostaleria de Lleida. El secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona ha estat l’encarregat de lliurar el guardó al xef del restaurant, Roger Villaró.

La tapa guanyadora d’entre les dels 61 establiments d’hostaleria lleidatans que han participat en la ruta, 6 més que l’any passat, porta per títol “Croqueta de plàncton, tonyina vermella i tòfona”. Es tracta d’una croqueta semilíquida elaborada amb plàncton, tonyina vermella semipicant, cítric i caviar de tòfona. El jurat, format per representants de la Federació d’Hostaleria de Lleida i experts gastronòmics, ha puntuat la presentació, la qualitat, l’elaboració i l’originalitat de la tapa.

Els 61 establiments participants han servit més de 24.000 tapes al llarg de la tercera edició de la Ruta amb un impacte econòmic estimat d’uns 58.800 euros. La Ruta de la Tapa, sota el concepte “Food Explorers de Ruta”, ha estat organitzada per la Federació d’Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Moda i Artesania de Catalunya i San Miguel. Els 61 establiments que n’han format part han ofert del 8 al 18 de juny, de dijous a diumenge, una tapa dissenyada expressament per la ruta, que s’ha servit amb una San Miguel Especial o San Miguel 0,0% per 2,40 euros.

La tapa guanyadora porta per títol ‘Croqueta de plàncton, tonyina vermella i tòfona’ i busca reafirmar els contrastos entre mar i muntanya per maridar-los amb la cervesa

Els restaurants participants han comptat amb l’assessorament del xef Juan Pozuelo, que ha contribuït al disseny d’una oferta gastronòmica diferent, adaptada a cada establiment i adequada als seus clients. El concepte creatiu proposat ha estat “Food Explorers”, en el que conflueixen cuina de fusió, tendències emergents i cuina tradicional.

El Cau de Sant Llorenç: cuina tradicional amb un toc creatiu

El Cau de Sant Llorenç és un local amb encant situat al Centre Històric. Disposa d’un saló principal per a 25 comensals i dues sales al soterrani de pedra per a dues i vuit persones, respectivament.
L’establiment barreja cuina tradicional amb un toc creatiu.

La Ruta de la Tapa ha tingut lloc del 8 al 18 de juny, de dijous a diumenge, en 61 establiments d’hostaleria lleidatans i ha obtingut un impacte de més de 58.000 euros

Tal com ha explicat el xef del Cau de Sant Llorenç, Roger Villaró, l’objectiu de la tapa ‘Croqueta de plàncton, tonyina vermella i tòfona’ ha sigut “reafirmar els contrastos entre els productes de mar i muntanya perquè es puguin maridar fàcilment amb la cervesa San Miguel”. El seu creador la defineix com “una tapa que es menja amb els dits i amb dues o tres mossegades”.

Villaró ha comentat que la ‘Croqueta de plàncton, tonyina vermella i tòfona’ és un exemple de la filosofia gastronòmica que segueix el Cau de Sant Llorenç, basada a oferir productes de qualitat, de temporada, tradicionals, però amb un toc creatiu.

El Cau de Sant Llorenç està adherit al Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana, que prioritza l’ús de productes de la terra i de temporada i fomenta la cuina saludable. El seu xef, Roger Villaró, és un cuiner nascut a Tàrrega que va ser un dels 5 finalistes al III Concurs Internacional de cuina creativa de la gamba roja de Dènia, on va participar al costat d’altres 49 cuiners de tota Espanya l’any 2014. És una persona molt inquieta, a qui li agrada innovar contínuament a la cuina.

Notícies Relacionades
Tapa amb premi
TV Lleida
Tot Lleida
Enric Ribera
La Cuina de Catalunya