El restaurant Brasa d’Or guanya el premi a la Millor Tapa 2018 a la Food Explorers de Ruta, la Ruta de la Tapa de San Miguel

El restaurant Brasa d’Or del barri dels Magraners de Lleida ha rebut avui divendres el premi a la Millor Tapa 2018 de la IV Ruta de la Tapa de San Miguel, que ha entregat el gremi d’Hostaleria de Lleida. El secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, ha estat l’encarregat de lliurar el guardó al xef del restaurant, Òscar Ruiz. El guanyador i els dos finalistes -el restaurant No Rules del carrer Sant Martí n. 55 i el restaurant New Class del carrer Rovira Roure n. 18- tenen l’opció de participar a Cervisia 2018.

Els 61 establiments participants han servit més de 24.050 tapes al llarg de la quarta edició de la Ruta, amb una mitjana de 400 tapes per establiment, amb un impacte econòmic superior als 60.000 euros. La Ruta de la Tapa, sota el concepte “Food Explorers de Ruta”, ha estat organitzada per la Federació d’Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Moda i Artesania de Catalunya i San Miguel.

• El xef, Òscar Ruiz, ha rebut el guardó avui de mans del secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona
• La tapa guanyadora porta per títol ‘Capritx de sardina’
• La Ruta de la Tapa ha tingut lloc del 7 al 17 de juny, de dijous a diumenge, en 61 establiments d’hostaleria lleidatans amb un impacte aproximat de més de 60.000 euros i amb una mitjana de 400 tapes servides per establiment

Els 61 establiments que n’han format part han ofert del 7 al 17 de juny, de dijous a diumenge, una tapa dissenyada expressament per la ruta, que s’ha servit amb una San Miguel Especial o San Miguel 0,0% per 2,50 euros.

Els restaurants participants han comptat amb l’assessorament del xef Juan Pozuelo, que ha contribuït al disseny d’una oferta gastronòmica diferent, adaptada a cada establiment i adequada als seus clients. Sota el concepte “Food Explorers”, hi conflueixen cuina de fusió, tendències emergents i cuina tradicional.

Brasa d’Or: cuina provocadora i producte de qualitat, les claus de l’èxit

Segons ha explicat el xef de Brasa d’Or (audio), Òscar Ruiz (a la imatge), que el 2015 va quedar en segona posició i el 2016 va guanyar el concurs de la Ruta de la Tapa, la clau de l’èxit del restaurant que regenta és una cuina provocadora, producte de molta qualitat i innovació en l’elaboració i la presentació.

El xef del Brasa d’Or, Òscar Ruiz, regenta el restaurant amb la seva esposa Carme i 14 persones al servei. “Busquem la seducció en cada plat perquè hi ha molta gent que dina cada dia fora de casa. Sorprendre en un restaurant diari és molt important, però no és el tot. La gent s’han de sentir a casa, el toc humà i l’ambient és bàsic, cal saber què li ve de gust avui al client que ve i explicar-li què li pot interessar”, explica.

Al Brasa d’Or hi ha un espai de 300 m2 distribuït per sales segons les necessitats: sala d’esmorzars i cafeteria, sala de menús, sala de carta i sala de grups. La separació d’ambients permet crear espais tranquils on gaudir de la bona taula i la bona companyia.

Tot i la seva ubicació al barri dels Magraners, a l’entrada de la ciutat des de Tarragona, en una zona de gran activitat econòmica entre els polígons industrials de Mecanova, els Frares i el Segre, el restaurant Brasa d’Or ha defugit des de l’inici l’etiqueta de restaurant de polígon i pretén satisfer també als paladars més exigents, oferint productes de nivell.

Actualment, després de 16 anys de la seva obertura, s’ha convertit en un dels restaurants de referencia de Lleida, també pels seus esmorzars de forquilla, les celebracions i els banquets, els menjars de grup i d’empresa. A més, durant l’any el restaurant organitza les ‘Nits amb encant Brasa d’Or’, guiades per un enòleg, cinc vins amb cinc plats.

El centre de producció de cervesa de San Miguel a Lleida va ser el marc elegit el passat 30 de maig per donar a conèixer tots els detalls de la quarta edició de la Ruta de la Tapa. Es tracta d’un centre de producció del que se’n subratlla la innovació, un element distintiu de San Miguel. Des de la planta lleidatana, s’ha impulsat especialment la R+D de la companyia i s’han ideat llançaments que han revolucionat el sector, com la categoria de cerveses 0,0% o la primera cervesa ecològica d’Espanya, San Miguel ECO. El desenvolupament de les tecnologies més noves aplicades als processos de producció i control han convertit a aquesta planta en un centre modern que combina la més pura tradició cervesera amb un alt grau d’automatització, la qual cosa permet tenir una garantia total de qualitat del producte i assegurar la màxima seguretat, eficiència i sostenibilitat industrial.

Tot i això, San Miguel porta des de 1890 explorant el món a la recerca de les millors experiències cerveseres, entenent aquest viatge com un creuament de cultures, estils de vida i tradicions i, sobretot, com un aprenentatge continuat.