El Parc Natural de l’Alt Pirineu estrena punt d’informació a Sant Joan de l’Erm

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha estrenat, aquest mes, un nou Punt d’Informació al refugi de la Basseta, a Sant Joan de l’Erm. L’obertura d’aquest nou espai, que es preveu que tanqui la temporada després de les vacances de Nadal, ha estat possible gràcies al finançament atorgat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat.

Sant Joan de l’Erm és, de fet, el principal punt d’entrada de visitants de tot l’espai natural, amb més de 50.000 per any. Tanmateix, fins ara no disposava d’un punt permanent d’informació. Aquesta actuació ha permès contractar com a informador a un guia interpretador de la zona, acreditat pel Parc l’any 2013.

D’altra banda, aquests primers mesos de funcionament es podran emprar com a prova pilot perquè, si les possibilitats de finançament ho permeten, el punt d’informació pugui funcionar durant més temps en el futur, i en un període més ajustat als màxims d’afluència de visitants.

Riquesa natural equival a riquesa de territori

L’Alt Urgell disposa d’una riquesa natural més que notable amb la inclusió de 2 parcs naturals, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural del Cadí – Moixeró com a principals atractius. D’altra banda també cal esmentar espais com la reserva del Boumort o la Zona de Protecció especial de la Muntanya d’Alinyà.

Tots aquests atractius conformen una riquesa patrimonial que, ben gestionat pot atraure a molts visitants amb un perfil molt concret, familiar i amant de la natura. Totes les zones de protecció especial vinculen part de la seva activitat a aquelles accions relacionades amb el medi i adaptades al mateix, de manera que es perpetuen oficis com la ramaderia o el conreu acabant així de constituir uns recursos enogastronòmics de primer ordre.