El malbaratament alimentari

Arran d’una iniciativa parlamentària del PSC a Catalunya, s’està tramitant una reglamentació que preveu obligar als restaurants a facilitar recipients perquè els clients puguin emportar-se el menjar que no consumeixin a l’establiment, entre altres obligacions.

Tot això sense haver-ho parlat amb el sector.

L’hostaleria torna a ser objecte de regulació administrativa.

S’ha demostrat en repetides ocasions que millorar actituds socials a cop de decret no sempre és efectiu.

El sector amb general està totalment a favor de fer polítiques per reduir el malbaratament alimentari, però aposta per una àmplia informació social, que és la base del sistema. Actualment els restaurants ja faciliten que els clients que ho sol·licitin puguin emportar-se el menjar que no consumeixin. La nostra entitat per exemple ha sol·licitat i se n’hi ha atorgat un ajut per implementar aquests envasos i informar els clients, que tenim previst desplegar aquesta acció a la tardor.

També dir que la guia de pràctiques correctes d’higiene per a l’aprofitament segur del menjar en els nostres sectors, està disponible des de l’agost del 2018 com a consell pràctic dins de l’apartat de seguretat alimentaria, a la nostra web. Pràcticament quan el va publicar sanitat.

Pensem que per avançar col·lectivament ho hem de fer amb la col·laboració de tots. Una crida al Parlament, si voleu la col·laboració del sector hostaler, no ens obligueu i amenaceu amb sancions, doneu-nos informació, ajudeu-nos, i feu campanyes de sensibilització a la població. Estarem encantats de col·laborar amb aquest i la resta d’objectius de desenvolupament sostenible fitxats pel 2030.

Noticies relacionades
Ir al restaurante con Taper
Obliguen els restaurants a dornar tàpers per al menjar que sobri
Responsabilitat sostenible