El II Concurs Raimat amb els Joves talents de la gastronòmia ja té guanyadors

Els cuiners i sommeliers Albert Boix, Eudald Creus i Javier del Hoyo , de L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona, Angel Esteve y Geoffrey –Adrien Gómez de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida i Mayte de Frutos y Esther Pi de L’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) s’alcen amb els premis d’aquesta segona edició

Avui ha tingut lloc en l’Escola d’Hoteleria de Lleida, la final de l’II Concurs Raimat amb els Joves Talents de Gastronomia, un certamen que, en aquesta segona edició, ha comptat amb un jurat presidit per una de les promeses del panorama culinari espanyol, Jordi Cruz.

Durant dues hores, quinze joves han cuinat simultàniament sota l’atenta mirada del jurat. Als finalistes, cinc de cadascuna de les tres escoles d’Hostaleria que participen: Escola d’Hostaleria de Girona, L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i L’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, els ha acompanyat en aquesta ocasió, un sommelier de la seva escola, qui s’ha encarregat de maridar el plat preparat pel seu company amb un dels vins del celler Raimat.

A més d’atendre a criteris com a sabor, presentació, aroma o originalitat, el jurat ha tingut en compte el millor maridatge. Així, finalment s’ha triat al millor cuiner i sommelier de cada escola, els qui comptaran amb un premi econòmic de 2.000 i 500 € respectivament que hauran de destinar a ampliar els seus estudis.

concurs joves talents 2014600px

Els guanyadors: per l’escola de Girona, Albert Boix, amb Llatons de Xai Glasejats amb un trinxat i rossinyols, compartit amb Eudald Creus amb la recepta Fals Maki de Pàmpols d’arròs cremoso amb Salsafins i el maridadge ha guanyat Javier del Hoyo. Els guanyadors de Lleida són Angel Esteve amb Pennoni Lisci amb salsa pesto i el maridaje amb vins de Raimat l’ha guanyat Geoffrey –Adrien Gómez. A l’Escola de Barcelona, Mayte de Fruitós ha guanyat amb els seus Ous Mollet amb Migues i Cruixent de Parmesà i el maritdatge amb vins de Raimat l’ha ganado Esther Pi.

Jordi Cruz, acompanyat de la resta del jurat, ha estat l’encarregat d’anunciar als guanyadors durant una cerimònia a la qual han assistit companys, familiars i professors dels 15 finalistes, que des de primera hora del matí, han estat a l’escola recolzant a aquests futurs xefs.

A més del premi a cada guanyador, també es va lliurar la Beca Raimat dotada amb 1.500 euros, al millor expedient acadèmic de cadascuna de les escoles i el guanyador de les quals es coneixerà una vegada finalitzat el curs lectiu.
Amb aquesta acció Raimat, que aquest any celebra el seu Centenari, vol apostar pels joves, que en un futur seran el motor i la imatge del país al món. En aquest cas els futurs xefs que dirigeixin, com Jordi Cruz, els millors restaurants del món.