El Govern vol apujar la taxa turística

Aquest dies, a l’entorn de la celebració del dia mundial del turisme, el govern ha llançat un globus sonda; s’ha d’apujar la taxa turística.

A Lleida, es recapta en un any, amb números rodons 1.000.000 €, que es distribueix entre els consells comarcals en funció del que s’ha recaptat a cada zona. Els municipis que recaptem més de 6000, van directament al municipi, com Lleida i Vielha, però aquest darrer, fruit d’un acord, el cedeix al Conselh Generau d’Aran.

La posició de la Federació d’ Hostaleria al respecte, és la següent:

No tenim coneixement que s’apliqui una taxa turística a tot un territori com Catalunya, en tot el mon. Les taxes turístiques estan molt implantades, però solen ser municipals, i quant es cobren en un territori tant ampli, solen ser illes, i es cobren a l’aeroport.

Al menys a Lleida hauria de ser així, que ho implantin els municipis que ho aprovin.

No te res a veure, ni Barcelona, ni la Costa Catalana, amb la província de Lleida. Avui la gent encara no entén com cobrem taxa turística a Mollerussa, Tàrrega, o Cubells. És més compressible al Pirineu o Lleida ciutat.

En segon terme, la quantitat que es recapta, es divideix pels diferents municipis i consells, acabant sent quantitats poc significatives, pensem que s’hauria de preveure de gestionar-ho conjuntament i complementar-ho, com han fet en algun altra destinació, per optimitzar millor els recursos, i que els empresaris hi participin activament ( a la zona que s’ha fet els empresaris presideixent l’ens de gestió )

Si teniu més aportacions no dubteu en fer-nos ho saber.

Notícia Relacionada
El Govern consensuarà amb el sector apujar la taxa turística