El Govern ha activat un nou paquet de mesures d’ajuts per a bars i restaurants

El Govern, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, ha presentat avui un paquet de línies de subvencions en l’àmbit del comerç al detall, dels serveis, l’artesania, i la moda, amb la finalitat de donar suport a la reactivació econòmica davant la situació derivada d’emergència sanitària COVID-19.

Els ajuts, dotats amb fins a 9.000.000€ s’articulen a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement i es podran sol·licitar el pròxim dimecres 29 o dijous 30 d’abril (pendent de publicació de bases i convocatòria). L’ordre d’arribada de les sol·licituds marcarà la disponibilitat de fons. Bars i restaurants es consideren en aquesta subvenció comerç i per tant tenen accés a aquesta línia de subvencions.

Els sol·licitants ho hauran de fer mitjançant el PROGRAMA 3- REACTIVACIÓ DEL COMERÇ.

Vídeo presentació ajuts (24 d’abril)

Requisits

  • La suspensió de l’activitat o decrement de la facturació de com a mínim d’un 70% en els mesos de març i abril respecte de l’any anterior.
  • Adhesió a les campanyes de reactivació del sector comercial del CCAM.

Accions subvencionables

Qualsevol actuació per la reactivació del negoci (Lloguers, publicitat…)

Despeses subvencionables

Qualsevol despesa amb excepció de:

  • Sous i salaris.
  • Subministres.
  • Despeses de viatge tals com: bitllets d’avió, hotels, dietes, etc.

Quantia de la subvenció

Fins al 100% de les accions subvencionables amb un màxim de 2.500€.

Lloc de presentació (exclusivament telemàtica – amb certificat digital o IdCat mòbil -)

És un ajut de concurrència no competitiva i per tant una vegada exhaurit el pressupost no es podran entrar sol·licituds. L’experiència en anteriors ajuts d’aquest tipus, ens diu que en menys de 48 hores s’exhaureixen, per tant caldrà estar molt atents  entre els dies 29 i 30 d’abril i us recomanem que reviseu prèviament les  les possibles despeses que pugueu presentar,  ja que quant abans es justifiqui abans es cobrarà l’ajut.