El Govern Espanyol aprova un Reial Decret en el que limita el cobrament de les comissions de les targes de crèdit

El passat divendres, el govern va aprovar el RD- Ley 8/2014, de 4 de julio, en el que canvia 26 Lleis i pren 47 mesures. 172 pàgines que us adjuntem, 30 de preliminars. Ahir dijous, va ser polèmica al Parlament espanyol, per que va agafar per sorpresa a tots.

La modificació que més ens afecta al nostre sector és l’estipulació d’uns límits al cobrament de les comissions de les targes de crèdit per part de les entitats financeres.

És el capítol III, art 9 al 12, per si voleu veure el text del Reial Decret Llei que us adjuntem.

Límits màxims de les taxes:

  • Targes de dèbit: no podrà ser superior al 0,2 % del valor de l’operació, amb un màxim de 7 cèntims d’euro. Si l’operació no excedeix als 20 €, la taxa es redueix fins al 0,1 % del valor de l’operació.
  • Targes de crèdit: No podrà ser superior al 0,3 % del valor de l’operació, si aquesta no supera els 20€, es redueix al 0,2 %.

Es prohibeix específicament de repercutir les despeses de pagament amb tarja de crèdit o dèbit, al nostre client ( el ordenant del pagament )

Us recomanem una lectura dels articles, ja que exclou per exemple, a les targes d’empresa, inclús defineix que és una tarja d’empresa..

S’estableix l’ 1 de setembre com a data límit per que les entitats ho facin efectiu.

És una mesura que ens equipara als costos dels països capdavanters.

Us recomanem que us poseu amb contacte amb la vostra entitat financera per tal que adeqüin les comissions amb aquest text. Tingueu cura que no us cobrin altres conceptes com el lloguer de l’aparell, si llegiu el text diu que també es pot considerar part de la taxa d’intercanvi. Art. 11. 3

Ens hem posat en contacte amb alguna entitat financera que tenim acords, i en breu ens diran alguna cosa.