El Govern Español aprova el decret per prohibir el reomplenat d’oli a les setrilleres

El govern espanyol acaba a cop de decret amb les tradicionals setrilleres, per dispensar l’oli als establiments d’ hosteleria. A falta del text definitiu, us remetem a diversos enllaços a mitjans de comunicació que se’n fan ressò i les principals al·legacions que hem anat presentant, primer per aturar el procès a Europa, que és va aconseguir i ara a Madrid, que de moment no ha estat possible.

Una obligació més al nostre ja castigat sector. En plena campanya de presentació de l’oli nou, el Govern Espanyol obliga als establiments públics a utilitzar dispensador d’un sol ús per l’oli. La nostra posició sempre ha estat la de poder oferir lliurement, com fins ara, l’oli, amb els dispensadors que cada empresa troba més oportú.

El govern no ha fet cap estudi de com afectarà aquesta mesura, a la logística de distribució, als costos del producte, a com es gestionaran el residus, el malbaratament que suposa el producte no utilitzat en els dispensadors monodosi, al sobrecost dels envasos i la seva manipulació, i ha seguit els consells dels productors.

L’única finalitat és que el consumidor final tingui la garantia que no li donem gat per llebre.

Ens sap molt greu per la manca de confiança que fa el Ministeri d’agricultura i els productors amb el nostre sector.

Quant tinguem el text definitiu us donarem a conèixer els detalls i data d’entrada en vigor, que sembla serà a començament del proper gener.

Enllaços Relacionats
Ara.cat
Lavanguardia.com
Al·legacions FEHR