El formatge artesà del Pirineu a la cuina

L’Ajuntament de la Seu, juntament amb la Fundació Alícia i dins del marc del Projecte Europeu Innolact, organitzen una Jornada Tècnica dirigida a formatgers i restauradors seguint amb l’objectiu inicial de fomentar la comercialització del formatge artesà del Pirineu.

La Jornada es realitzarà el dia 20 de Març de 16 h a 19 h al CETAP- Edifici Les Monges.

La Fundació Alícia ha dissenyat una jornada amb una capacitat de treball eficient per a l’anàlisi de 6 formatges i la seva aplicació a les cuines dels restaurants del territori pirinenc. En aquest sentit, aquesta jornada estarà dividida en 3 parts.

La primera consistirà en l’ explicació i la contextualització del perquè i com realitzem combinacions culinàries i perquè és útil disposar d’una metodologia a l’hora de combinar ingredients.

La segona part serà pràctica, es realitzarà a través d’ una aplicació mòbil, i hi haurà una petita presentació per part dels productors del seu formatge: origen, elaboració, aspectes destacables… seguidament d’un tast guiat i de la selecció dels descriptors organolèptics que més s’adeqüen i són més afins per combinar.

L’última part serà una presentació dels resultats per part de la Fundació Alícia de l’anàlisi, prèviament realitzat als formatges escollits.

Per tal de poder participar heu de formalitzar la vostra inscripció enviant un correu electrònic a promocio@aj-laseu.cat amb les vostres dades (nom i cognoms, número de telèfon, correu electrònic, ocupació/lloc de treball i procedència). Les places es limiten a un màxim de 30 participants.