El formatge artesà com a reclam pel turisme

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell treballa de fa temps col.laborant amb l’Ajuntament de La Seu d’Urgell durant la Fira de Sant Ermengol i en la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

Enguany la Fira de Sant Ermengol es realitzarà els propers 17 i 18 d’Octubre i com sempre inclourà la Fira de Formatges Artesans del Pirineu entre d’altres activitats.

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell col.labora coordinant diverses activitats al voltant del formatge com són:

  1. Joc de l’Hostaler, un taller en el que els nens i nenes participants es convertiran en petits cuiners que elaboraran un plat senzill relacionat amb el formatge.
  2. Menús de Formatges, els establiments de La Seu i rodalies elaboren menús on el comú denominador és el formatge, una oportunitat per degustar com el formatge es converteix en un ingredient més a mans dels restauradors de la comarca.

Amb Gust de Formatge, és una campanya promocional en la que aquells establiments que vulguin participar oferiran un plat elaborat amb formatge artesà als comensals, pensada per aquella gent que no vol un menú complert però vol gaudir igualment del Formatge.

Inicialment aquestes promocions eren limitades al cap de setmana de la Fira de Sant Ermengol, però enguany s’allargaran fins a finals de mes i molt probablement s’enllacin amb una campanya complementària, gastronòmicament parlant.

Rutes de formatges

No sols l’Associació d’Hostaleria sinó que els diferents agents turístics de la comarca són partícips de la riquesa que suposa el formatge i per això s’organitzen xerrades, tastos guiats i visites a formatgeries que s’extenen més enllà de les dates de la Fira.

Tots aquests elements pretenen donar cohesió a un producte local i que generi atractiu per si mateix, des de les cuines fins als paisatges que els elaboren, el formatge artesà és un reclam a la comarca de l’Alt Urgell.