El conseller Pelegrí presenta a Lleida la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO 2014

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, i la directora general de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica (FICCG), van presentar el passat divendres a Lleida la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO 2014. Van a assistir a la roda de premsa Jordi Bort, director general de l’INCAVI i conseller delegat executiu de Prodeca; Jaume Marimon, president de PIMEC Turisme i Manel Tahull, que a partir d’ara representarà els interessos de la Candidatura a les comarques de Lleida.

La campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura 2014 que promou la FICCG amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la societat civil, les universitats, la indústria agroalimentària i turística del país i diversos organismes i institucions, té per objectiu aconseguir que la UNESCO declari la cuina catalana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Aquesta campanya és un projecte de país que vol sumar i incorporar totes les iniciatives que es duen a terme a tot el territori català, per tal que la població catalana prengui consciència del patrimoni gastronòmic viu i ric que ha portat a la cuina catalana al primer lloc del món.