El Celler de Can Roca amb el segon lloc es manté dins dels millors restaurants del mon segons The World ‘s 50 Best Restaurants

El Celler de Can Roca ( Girona ) , tres estrelles Michelin i reconegut el passat any 2013 com el millor restaurant del món per la prestigiosa llista The World ‘s 50 Best Restaurants , ha perdut la posició de cap i passa al segon lloc , desbancat pel danès noma ( Copenhaguen ) , de René Redzepi , que recupera el títol que ja va gaudir durant dos anys consecutius ( 2012 i 2011 ) .

Pel que fa als altres representants espanyols , Mugaritz ( Errenteria , Guipúscoa ) , d’Andoni Luis Aduriz baixa també dos llocs , del número 4 al 6 ; Arzak manté el lloc vuitè que ocupava l’any passat ; Quique Dacosta baixa del número 26 al 41 ; Azurmendi , d’Eneko Atxa entra a la llista directament en el lloc número 26 , igual que Martín Berasategui , que entra en lloc número 35 ; i finalment , Asador Etxebarri puja deu llocs , situant-se al 34 .

Herència de la tradició

El Celler de Can Roca és hereu de l’original Can Roca , una senzilla i honesta casa de menjars tradicional , regentada pels pares dels actuals propietaris del Celler , els germans Roca . Un senzill bar situat en un barri humil , que passat el temps va veure com gràcies a l’esforç , l’enginy i el talent , la popular casa de menjars es convertia en un dels temples de la gastronomia d’avantguarda .

Perquè parlar del Celler de Can Roca és , sense cap dubte , parlar del treball continu i perfectament coordinat de tres germans : Joan Roca , en qualitat de xef , Josep al càrrec de la sala com maitre i sommelier i Jordi que exerceix com a xef de pastisseria . L’última remodelació d’aquest restaurant , realitzada pel mateix estudi d’interiorisme que ha dissenyat alguns locals més de moda a Barcelona, ​​ha aconseguit mantenir l’essència de l’encant rústic de l’anterior local , però permetent alhora que la sala hagi guanyat en confort , il · luminació, acústica i encant general.

La nova sala principal està disposada en un format triangular , vidre en la seva major part , tant pel seu espai exterior amb vistes al jardí d’entrada , com per l’interior cap a una altra petita zona també enjardinada , amb un estil gairebé oriental que en allunyar de la vista als comensals veïns , crea un càlid ambient d’intimitat entre els assistents .

Font: diariodegastronomia.com