Definida la nova ruta del Camí de Sant Jaume “Aran-Pirinèus” que uneix Saint Bertrand de Commenges fins a Berbegal (Osca)

El Conselh Generau d’Aran va acollit una nova reunió de treball per desenvolupar la nova ruta del Camí de Sant Jaume que uneix Saint Bertrand de Comminges i Berbegal a Osca, i que té una part important del seu recorregut a la Val d’Aran.

La reunió va estat presidida pel conselhèr de Territori d’Aran, Jose A. Boya, i contà amb la presència del president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, la presidenta de la Comarca de la Ribagorça, Lourdes Pena, el president de la Communanté de Comunnunes des Pyrénées Haut-Garonnaises, Alain Castel, el vicepresident du Pays Comminges Pyrénéesi, Joël Gros, la diputada de Desenvolupament, Territori i Medi Natural, Maria Isabel de Pablo, l’alcalde d’Isábena, Joaquin Montanuy, l’alcaldessa de Montanuy, Esther Cerezo, l’alcaldessa de Vilaller, Mª José Erta, l’alcalde de Berbegal, José Carlos Boned, la tècnic de Patrimoni de la Comarca Somontano de Barbastro, Mª Nieves Juste, el tècnic del Conselh Generau d’Aran, Jordi Gavaldà i els agents tècnics de la Communanté de Comunnunes des Pyrénées Haut-Garonnaises, Assumpta Guixot i Philippe Dulon.

????????????????????????????????????

Aquest nou producte d’impacte turístic i econòmic que englobarà diversos territoris: França, la Val d’Aran, Alta Ribagorça i la Ribagorza aragonesa es coneixerà com: “Aran- Pirineus”. A la reunió es va acordat utilitzar la senyalització de la vieira groga sobre fons blau i la fletxa groga a la part superior del nom “Aran- Pirineus” i a la part inferior el nom de la zona per on transcorre el tram. La senyalització es farà a través dels serveis tècnics del Conselh Generau d’Aran.

A la reunió a més es va definir el traçat des de Saint Bertrand de Comminges fins a Berbegal (Osca), que s’unirà amb el tram ja finalitzat i comercialitzat a la zona de Somontano i que enllaça amb diverses variants de la ruta, entre elles la catalana.

També es va contemplar la idea de crear una web turística per potenciar la ruta.