De la terra al plat

“De la terra al plat” és un projecte Leader que s’ha aprovat i que té coma objectiu crear sinèrgies i enfortir la relació entre els productors i productores agroalimentàries, la xarxa restauradora i hotelera de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya com a elements claus per al desenvolupament econòmic d’ambdues comarques. El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya ha estat designat Grup coordinador del projecte DE LA TERRA AL PLAT en col·laboració amb l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, Productors i Elaboradors Ecològics de la Cerdanya i l’Alt Urgell, Assoc. Agroalimentària de la Cerdanya, Assoc. Gastronòmica Cuina Pirinenca de la Cerdanya i Allotjaments d’Hotels i Allotjaments Turístics de la Cerdanya. L’eix de treball d’aquest projecte s’estructura en cinc fases, distribuïdes de forma homogènia durant els pròxims mesos.

Més enllà de la consolidació de la gastronomia, així com de les sinèrgies que es generin entre els diferents restauradors i productors, aquest projecte pretén ser, també, una base sòlida que permeti valorar, encara més, tot aquest món gastronòmic en l’àmbit turístic i, fins i tot, que serveixi com a punt de partida per crear una xarxa ecoturística en aquest àmbit territorial.

El President de l’AHAU diu: creiem que l’aliança entre restauradors també pot portar, per exemple, a generar un circuit gastronòmic creuat entre diversos establiments de les comarques. S’obre la porta, doncs, a tot un conjunt d’accions amb l’objectiu de crear aliances entre tots els participants.