Dades d’ocupació d’agost i dades econòmiques empreses Lleida

Aquesta setmana s’han publicat les dades d’ocupació del mes d’agost dels càmpings, que juntament amb la dels hotels i les de juliol ens donen una orientació de com ha anat l’estiu.

Com ja és tradicional us adjuntem una sèrie de gràfics perquè pugueu arribar a les vostres pròpies conclusions.

El nostre comentari; vist el panorama, hem pràcticament mantingut els excel·lents resultats de l’any passat, el que considerem una bona notícia.

Hem augmentat les pernoctacions d’hotels i càmpings al juliol i agost, un 2% en relació als mateixos mesos de l’any passat, la majoria de destinacions de costa han baixat més d’un 7%, i Osca en concret, ha baixat un 4%.

Si ens centrem amb els hotels, han mantingut les pernoctacions, han baixat lleugerament els nacionals, i han augmentat els estrangers. Els preus han augmentat lleugerament, i l’oferta ha baixat un 4,5% respecte a l’any passat.

En analitzar els càmpings veiem que han augmentat les pernoctacions, motivades per un bon comportament dels residents al mes d’agost.

Continuem amb l’assignatura pendent de treballar el turisme estranger.

Amb les afiliacions a la seguretat social també es confirma un estancament, tal com vàrem publicar, després d’un període de creixement.

Aquesta setmana s’ha publicat els Estats comptables de les Pimes a la província de Lleida 2013-2016, per part de Pimec. Estaca el reduït valor del VAB per treballador a Lleida i especialment al nostre sector, comparat amb la mitjana Catalunya i la mitjana Lleida.

El nostre sector comença a recuperar posicions de millora en el VAB, però encara li falta marge per guanyar la confiança suficient per a afrontar inversions importants de millora que garanteixen la competitivitat de les empreses.

Documentació Relacionada
Dades Ine estiu 2018 provisional
Informe Pimec Estiu Lleida