Creix un 10 per cent el nombre de consultes a l’Oficina de Turisme de la Seu

L’Oficina de Turisme de la Seu d’Urgell, situada a la planta baixa de l’Espai Ermengol, ha atès un total de 16.300 persones des de l’1 de gener i fins al 31 d’octubre d’enguany. Així, pendents de dos mesos per tancar l’any 2014, es pot afirmar que el punt d’informació ha registrat un augment del 10% de visites respecte l’any 2013.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès, afirma que “una vegada més les dades demostren l’encert d’haver ubicat l’oficina de Turisme Seu al centre històric, perquè tant pels turistes que ens visiten com pels propis urgellencs és molt més operativa”. Pallarès hi afegeix que “pels turistes és ideal la situació de l’oficina perquè el centre històric és la informació que més demanen i pels ciutadans de la Seu, i també és molt accessible a l’hora d’anar comprar entrades de les diferents activitats culturals que se celebren a la ciutat”.

En el que va d’any el punt d’informació de l’Espai Ermengol ha atès 16.300 persones. Un terç dels usuaris són catalans i la majoria de sol·licituds d’activitats són sobre senderisme

Segons l’estadística facilitada per Turisme Seu, dels 16.300 visitants que ha rebut durant els primers 10 mesos de l’any, el 36,7% procedeixen de la resta de Catalunya. Un 23,1% vénen de diferents punts d’Espanya i un 30,1% més són de la resta del continent europeu. El 6,6% restant vénen d’Amèrica.

Respecte dels visitants europeus, quasi la meitat són francesos (49,6%), seguits dels alemanys (25,3%) i dels holandesos (7,6%). En menor mesura també s’hi han atansat turistes britànics i austríacs.
Senderisme, l’activitat més sol·licitada.

Del total dels 16.300 visitants a l’oficina de turisme, el 61% (13.158 persones) ho han fet per demanar informació sobre la Seu d’Urgell. Les informacions més sol•licitades per part de visitants i turistes han estat les referents a les activitats esportives i de lleure, amb 3.978 consultes: el 42,6% es referien a la pràctica del senderisme per camins de la Seu i el 40,07% demanaven per les activitats que es poden practicar al Parc del Segre.

Els visitants també s’han informat sobre les propostes culturals que ofereix la ciutat, amb 3.530 consultes de les quals el 67,1% són sobre el centre històric i un 11,7% de l’agenda cultural.
La informació sobre allotjaments a la Seu ha obtingut un total de 511 consultes (el 49,7% a hotels i el 23,7% a càmpings), mentre que 1.695 consultes eren sobre restaurants de la ciutat (35,2%) i un 18% sobre altres serveis.