Conferència i taula rodona a Vielha a càrrec de l’economista i professor Santiago Niño Becerra

Ahir va tenir lloc a la Sala Audiovisuau de Vielha la conferencia Mas allà del crash a càrrec de l’economista i professor Santiago Niño Becerra i posteriorment la taula-col·loqui 10.000 araneses ¿Todos a una? en la qual hi va participar Juan Antonio Serrano, president del Grèmi d’ Ostalaria dera Val d’Aran i de la Federació d’ Hostaleria de Lleida.

L’acte es va encetar amb l’exposició del professor Niño Becerra, el qual va fer una exposició de l’ actual panorama econòmic mundial i de l’ Estat Espanyol amb dades diverses sobre l’evolució macroeconómica. Posteriorment va fer una anàlisi de l’economia de la Val d’Aran on va destacar el pes del sector de l’hostaleria i la restauració en l’economia aranesa.

Conferencia Innove Niño Becerra

Un cop acabada la conferència, es va dur a terme una taula rodona on es van tractar blocs temàtics diversos relacionats amb la Vall d’Aran: les vies de comunicació, el turisme, el comerç, l’educació i el paper de Baqueira Beret en l’economia local. A la taula hi van participar representants de cadascun dels sectors econòmics en funció dels blocs. Juan Antonio Serrano, en qualitat de President de Gremi d’ Ostalaria, va intervenir en el bloc del turisme. En primer lloc demanar al professor Becerra sobre la nova fiscalitat europea i va tractar en la taula temes com la baixa ocupació turística en relació a la capacitat hotelera de la Vall, la mala aplicació de taxa turística o el pla estratègic per al turisme.

L’acte es va allargar unes cinc hores a causa de l’abast dels temes tractats i el debat que es va generar entre els convidats a la taula.