Coneix els productes agroalimentaris de l’Alt Urgell, nou catàleg GUSTUM de productors

Gustum és un projecte de cooperació impulsat per grups Leader de Catalunya, Balears i el Païs Basc que té com a objectiu l’impuls dels entorns rurals mitjançant la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat i al mateix temps alimentar les seves sinèrgies amb el turisme i la gastronomia.

alimentspersonesiterritori

En un món globalitzat, termes com “ Quilòmetre 0”, o “ Productes de proximitat” guanyen força i donen un valor identitari propi i únic a cada territori a més de generar sinèrgies de consum per nodrir els diferents estrats productius del que el sector serveis es troba al capdamunt de la piràmide.
Els eixos d’actuació del projecte Gustum es centren amb la valorització del producte agroalimentari en molts àmbits desde comerciants, escoles o restauradors. En un procés més avançat es tractarà la vinculació dels productes alimentaris amb la gastronomia i el turisme de la zona.

A l’Alt Urgell i Cerdanya s’ha elaborat una Guia de Productors Alimentaris en la que apareixen diverses fitxes amb els productes i productors, és una guia oberta i flexible per afegir o treure elements en funció de la seva aparició o desaparició.

Entendre que la matèria prima és la base per obtenir un senyal identitari com a territori és la base d’aquesta guia.

Enllaç Relacionat
Descarrega’t el catàleg de productors alimentaris