Com actuar amb les contractacions davant la davallada d’activitat pel coronavirus Covid-19

Des del departament laboral, us volem indicar com actuar davant la situació actual del coronavirus amb la vostra empresa i els vostres treballadors.

Si esteu en campanya d’hivern, haureu de donar per finalitzades les contractacions per fi de temporada i els treballadors que teniu fixos, s’haurà d’iniciar un ERO (expedient regulació d’ocupació) per força major on es suspendran els contractes.

Si no heu iniciat la campanya, no els crideu i si ja esteu en inici de campanya de setmana santa – estiu, haureu d’iniciar un expedient de regulació d’ocupació per força major de suspensió de contractes dels fixos, fixos discontinus i temporals.

Que vol dir un expedient de regulació d’ocupació per força major de suspensió de contractes? Se suspenen els contractes amb data inici (la que indiqueu) i data finalització, fi de les mesures (estem en converses amb l’administració que sigui data oberta).

El treballador va a l’atur durant els dies que s’aplica l’ERO. Els dies que consumeix d’atur, no es tindran en compte per a futures sol·licituds, és a dir, no computa com atur gastat.

L’empresa haurà de fer les cotitzacions i el dia d’avui, abonar la seguretat social, pot ser que en dies posteriors surti una nova norma amb bonificacions o reduccions en el pagament de la seguretat social.

Si us decidiu a fer un ERO, feu-ho com més aviat millor, ja que la situació preveiem que anirà a pitjor i com més aviat ho tireu endavant més estalvi tindreu per fer front a la difícil situació econòmica que està venint.

El tràmit de l’ERO és de cinc dies i el cost aproximat d’una empresa de dotze treballadors és de 250 €, en funció de la feina que puguem tenir.

El que sí que us podem avançar és, tots els contractes fixos discontinus que estiguin en actiu durant els mesos de febrer a juny 2020 tindran la bonificació del 50% en les cotitzacions de la quota empresa. (Real Decret Llei 7/2020 de 12 de març publicat avui).

Si teniu qualsevol dubte i ho voleu tramitar aquest expedient de regulació d’ocupació, ens podeu trucar o enviar un mail a laboral@hostaler.org.